![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: mondeo kombi mk4
Silnik: 2000 tdci
Rocznik: 2007
|
Witam Kolegów. Gdzie można znaleźć jakiś obrazek albo schemat silnika 2.0 tdci 140 km. Gdzie jest filtr paliwa, oleju itp? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Stan
Model: Ford E-150 Conversion
Silnik: 4.6
Rocznik: 2006
|
Witam
Zespół chłodnicy z filtrem oleju jest za alternatorem.Przykręcony do bloku.To plastikowa pokrywka na nasadkę 27 mm.Filtr paliwa jest nad alternatorem. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Rafał
Model: S-max
Silnik: został tylko 2.5 FHEV
Rocznik: 2022
|
Kolega pyta o silnik w mondeo, a tutaj filtr paliwa jest w okolicach tylnej osi - dostęp od spodu (kanał, podnośnik).
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-11-2009
Model: był S-max
Silnik: 2,5T
Rocznik: 2009
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w focusie z tym silnikiem miałem filtr paliwa nad filtrem oleju po lewej stronie, ale tutaj może być tak jak pisze bobanr. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Lea
Model: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
A napiszcie mi proszę , co to jest za część (zaznaczone), cieknie mi tamtędy olej. Według mechanika cieknie tam przez nieszczelność weza od intercoolera, ale chociaż jestem kobieta to cos mi tu nie gra, poza tym samochod nie kopci i dobrze ciagnie, tylko ten olej jak się ladnie pojeździ to pol silnika zachlapane, żadne kontrolni się tez nie swieca. proszę o pomoc
|
|
|
|