![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::average
![]() Imię: Sławek
Model: Mondeo mk3
Silnik: tdci 2.0
Rocznik: 2003
|
Czarnego ani widu ani słychu...
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo mk3 Ghia automat (kombi) DENSO
Silnik: 2.0 TDCi 130PS
Rocznik: 2005
|
Cytat:
Info masz na PRIV |
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-04-2014
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Czarny żyjesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
Podłączyłem u siebie w Espace adapter na stałe, jednak dwie rzeczy nie dają mi spokoju. Po pierwsze: obraz z kamery po wrzuceniu wstecznego "wskakuje" prawidłowo, jednak kiedy wyłączam wsteczny (np. daję na luz) oryginalny obraz z nawigacji pojawia się, ale przez około 2-3 sek. tak dziwnie "faluje" na boki; później jest OK. Czy to normalne? U kogoś też się tak robi? Po drugie: obraz z kamery cofania jest średniej jakości, taki jakby przyciemniony. Sprawdzałem inną kamerką i jest tak samo. Nie oczekiwałem Full HD, ale coś by tu poprawić. Po za tym jak włączę menu OSD(z Mari) to pojawia się wokół napisów taka czerwona poświata i napisy nie są wyraźne. Obraz z oryginalnej nawigacji (prócz tego chwilowego falowania) jest wyświetlany prawidłowo. Teraz się zastanawiam czy nie podłączyć tego wg. schematu z pierwszego posta za pomocą przekaźników. Może to by coś pomogło. Bo ja u siebie mam podłączone tylko za pomocą adaptera Mari bez dodatkowych elementów. Edit.----------------------------------- Hmm... Falowanie obrazu znikło samoistnie, tzn. nie występuje zawsze. Jak chwilę pojeżdżę samochodem to obraz po wyłączeniu wstecznego, wskakuje od razu bez żadnych efektów. Dziś rano wyjeżdżałem z garażu to "zafalowało", ale jak dojechałem do pracy to podczas próby nie było już tego efektu. Nie wiem od czego to zależy, może od stanu naładowania akumulatora albo adapter coś tam sobie koryguje. Nie mam pojęcia. A ciemny obraz oraz smugi wokół napisów w menu skorygowałem ustawieniem kontrastu i jasności. Jest dużo lepiej. Obraz nie jest jakiś super krystaliczny ale wszystko widać. Ostatnio edytowane przez koniec_jest_bliski ; 05-06-2014 o 08:05 |
|
|
|
|
|
#64 |
|
![]() Imię: Sławek
Silnik: tdci 2.0
Rocznik: 2003
|
Hej
Ja u siebie podpialem tak na "krótko" no i działa wyświetla obraz z kamery w kolorze poprawnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie mam teraz czasu żeby to wszystko ładnei spasować, ale jak zrobie to wkleję fotki. CZarny Dzieki wielkie A oto poglądowe zdjęcie jak wyswietlany jest obraz na srebrnym MARi + kamerka NTSC wg. przepisu Czarnego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez weksla31 ; 17-06-2014 o 17:28 |
|
|
|
|
|
#65 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-09-2006
Model: st220
Silnik: 3000
Rocznik: 2004
|
a jak myslicie po co sa te 3 czincze wystajace z tylu denso ?
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Może to RGB in.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-09-2006
Model: st220
Silnik: 3000
|
myslicie ze kamerka mogla by byc podlaczona bezposrednio do nawigacji bez mari
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-12-2012
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
|
Czarny, jezeli chciałbym zrobić instalacje bez tego włącznika pod kierownicą to jak ma ona wyglądać? z pierwszego przekaźnika usunąć czerwony i zielony przewód?
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-09-2015
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1998
|
Witam
Mam pytanie Na podsufitce mam zamontowany odtwarzacz DVD (ford) czy jest możliwość ze mogę już mieć zamontowany Adapter multimedialny Mari ? Nie wiem czy dobrze rozumie - ten kabelek robi nam za przejściówkę [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jeden koniec od radia wpinamy do niego a drugą końcówkę już po przeróbkach wpinamy do napędu DVD tak ??? Chodzi mi oto ze oryginalnego kabla który łączy denso z dvd nie rozcinamy wszystko robimy na przejściówce (kabelek powyżej )??? Ostatnio edytowane przez passenger44 ; 27-09-2015 o 14:12 |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
![]() Imię: Blazej
Model: s-max
Silnik: 2,5T
Rocznik: 2007