Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-02-2014, 14:36   #101
Misieksmig
ford::average

Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1,0 EcoBoost
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Jaki wyświetlacz komputera pokładowego?

Cytat:
Napisał u08mlap Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wielkość ekranu zależy od modelu radia strona nr 44 i 45 katalogu ford zleży jakie sobie zamówisz radio to taki wyświetlacz będziesz miał - kolorowy czy też mono
Ale tu chodzi o wyświetlacz między obrotomierzem i prędkościomierzem a nie o wyświetlacz radia.

Misieksmig jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2014, 22:06   #102
u08mlap
ford::advanced

Silnik: 1,0
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał juhas84 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szczerze mówiąć na 95% spodziewam się wyświetlacza małego, monochromatycznego, ale analizując ten temat wychodzi, że nie zawsze jest to aż tak deterministyczne.

Po cichu liczę że jednak będzie wyświetlacz kolorowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. np Ford od 2014 roku tuz przedmliftingiem mógłby montować tylko takie wyświetlacze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (samw to nie wierzę), albo ze względu na któryś z systemów jakie mam mieć na pokładzie. Z systemów, które mogłby mieć wpływ na wyświetlacz to mam mieć:
- Active City Stop
- System wspomagający parkowanie (SAPP)
- Tempomat z funkcją regulowanego układu ograniczania prędkości (ASLD) (standard w wersji edition)

Dobrałem też inne pakiety ale prawie na pewno nie mają one wpływu na wyświetlacz:
- Reflektory biksenonowe
- Pakiet Winter
nie potrzebują te systemy tego dużego ekranu mam je i mam mały ekran na środku rok prod 25 lis 2013

Bump:
Cytat:
Napisał Misieksmig Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale tu chodzi o wyświetlacz między obrotomierzem i prędkościomierzem a nie o wyświetlacz radia.
wiem nie doczytałem
u08mlap jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-05-2014, 15:40   #103
ojciec25
ford::amateur

Imię: Damian
Model: focus mk3
Silnik: 1.6 ecoboost
Rocznik: 2014

Witam. Końcem czerwca tęż odbieram focusa titanium. Na swoje nieszczęście nie zamówiłem LKA, navi, czy aktywnego tempomatu. Pytając dilera jaki będę miał wyświetlacz uzyskałem odpowiedź, że mały. I tu pojawia się moje pytanie. Wybierając samochód dostałem katalog, w którym wyświetlacz jest duży. W salonie akurat jeden titanium stał (z dużym wyświetlaczem) i diler oświadczył, że mój będzie taki sam. Obecnie próbuje to załatwić. Z jakim wynikiem to się okaże, ale czy prezentowanie nieaktualnego katalogu nie jest podstawa do dochodzenia swych praw.
ojciec25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-05-2014, 16:32   #104
Atlis
ford::professional

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011

Nie, katalog na swoją ważność a zdjęcia mogą przedstawiać model z różnymi pakietami. To, jaki wyświetlacz będziesz miał było trzeba mieć na papierze. Wtedy mógłbyś się z nimi kłócić.
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-05-2014, 16:55   #105
ojciec25

No tak, ale ów wyświetlacz nie był opisywany jako opcja.

Bump: Fakt, że katalog był sprzed roku, ale nie zostałem o tym poinformowany.
Stary 30-05-2014, 17:10   #106
Misieksmig

Próbować zawsze można...Ale jak czegoś nie ma napisane na papierze to myślę, że szanse są nikłe na dostanie dużego wyświetlacza bez zamówienia dodatkowego wyposażenia. Duży wyświetlacz nie jest już oferowany standardowo w titanium od roku modelowego 2012.

Ostatnio edytowane przez Misieksmig ; 30-05-2014 o 17:13
Stary 30-05-2014, 22:57   #107
juhas84
ford::beginner

Model: Focus III Kombi
Silnik: EcoBoost 1.6 150KM

Cytat:
Napisał ojciec25 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No tak, ale ów wyświetlacz nie był opisywany jako opcja.

Bump: Fakt, że katalog był sprzed roku, ale nie zostałem o tym poinformowany.
To nie kwestia daty produkcji katalogu. Jestem prawie pewny że w katalogu jest zapis w stylu "Uwaga. Na zdjęciu przedstawiony został Ford Focus w wersji Titanium z opcjonalnym Pakietem Stylizacyjnym Nadwozia i dodatkowym wyposażeniem"

Wyświetlacz nie jest wyposażeniem dostępnym do wyboru a raczej wypadkową wyposażenia innego (opisanego we wczesniejszych postach).

Na poprawienie humoru powiem Ci że dostałem samochód z małym wyświetlaczem i wcale nie jest tak źle i nie wygląda to archaicznie (może ze względu na niebieski kolor bo czerwony byłby w mnie gorszy).
juhas84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-05-2014, 00:56   #108
ojciec25

Nawet sobie nie zdajecie sprawy jaki jestem wk*****nyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cała tą sytuacją. Okazało się, że samochód stoi już na parkingu przed fabryką i jakiekolwiek zmiany są już niemożliwe. Tak twierdzi diler. Na pytanie o ewentualną wymianę zegarów u nich w aso uzyskałem odpowiedź, że wtedy nie wszystko byłoby kompatybilne. Nie drążyłem już tematu tylko odpisałem miłemu panu z aso, że czuję się oszukany. Cóż takie życie ; ( A tak przy okazji duży wyświetleń komputera jest do wszystkich nawigacji bo naliczyłem ich ze 3 ?
Stary 31-05-2014, 07:55   #109
Misieksmig

Zaglądając do instrukcji obsługi to wydaje się, że jest duży wyświetlacz niezależnie, na którą wersję nawigacji się zdecydujesz.
A tak w kwestii wyposażenia to jeszcze możesz się zdziwić...Np. czujnik poziomu spryskiwacza. W instrukcji obsługi masz opisane komunikaty komputera. Oczywiście jest informacja o tym, że coś takiego będzie się wyświetlać. A tu co...u mnie np. się nie wyświetla. Według Ford Polska mój samochód jest wyposażony w takowy czujnik - według ASO nie.
Stary 31-05-2014, 08:03   #110
ojciec25

Po prostu brak słówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Mam jeszcze pytanie. W jaki sposób sygnalizowane są otwarte drzwi ? Na dużym wyświetlaczu był samochodzik. Jak to się ma do małego.?
Odpowiedz

Zasady postowania