![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1891 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Bo tam jest to opisane na przykładzie FF3.
Wychodzi na to, że trzeba przeciąć masę, która jest doprowadzona do kostki BT przewodami 33 i 34, następnie przylutować do tego jakieś ucho, najlepiej miedziane i przykręcić do masy auta. Teoretycznie im ten przewód krótszy i grubszy tym lepiej (oczywiście bez przesady). Powinno zadziałać. Dzisiaj z ciekawości sprawdziłem sobie jak się będzie zachowywać mój monitor od kamerki cofania/DVR jak masę zamiast z lampki cofania wezmę sobie z tej śrubki, do której jest przykręcona masa i ... przestały mi latać poziome paski po monitorku. A myślałem, że to po zmianie altka się pojawiło. Jutro zabieram się za moduł.
|
|
|
#1892 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-11-2008
Model: MONDEO
Silnik: 2,0 + LPG
Rocznik: 2008
|
Niestety, ale u mnie podłączenie masy pod pin 33 i 34 nic nie dało. Dopiero jak podłączyłem ten filtr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to nastała błoooga cisza. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko mam wrażenie, że na obecnym module z usb jakość rozmów przez bluetooth jest trochę niższa, w porównaniu do mojego starego modułu 7S7t. Możliwe?? Czy jestem przewrażliwiony?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
![]() Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1894 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-11-2008
Model: MONDEO
Silnik: 2,0 + LPG
Rocznik: 2008
|
np tu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- AMD do radia - STEREO do modułu odcinasz końcówki i odpowiednio lutujesz kabelki, ja podłączyłem też ten dodatkowy czarny kabelek tj. masę. Powodzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1895 |
|
|
dzięki jarros, filtr zakupiony, mam nadzieję, że też będzie mi dane cieszyć się czystą, nieskażoną piskami muzyką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1896 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-09-2009
Model: Mondeo MK4 TitaniumX
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2007/2008
|
Uff, przekopałem się przez wszystkie 48 stron Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam jednak jeszcze pewne niejasności, ale może najpierw napisze to co mam: -Mondeo MK4 2007 (przedliftowy) -Blaupunkt NX (najprawdopodobniej fabryczny) -Moduł BT jest bez USB więc podejrzewam że to 488 -Manetka do sterowania i mikrofon jest, telefon się paruje bez problemu, książka widoczna na NX oraz Converse+ -Mikrofon nie działa, zarówno dla VC jak i BT (jeszcze nie miałem okazji pomierzyć wiązek kabli, natomiast mikrofon raczej sprawny, pomierzyłem sam mic i ma 9kOhm) Chcąc dodać funkcjonalność USB oraz A2BT zakupiłem 8M5T-19C112-EK. Z tego co wyczytałem jest w nim VC włoski jednak to nie ma znaczenia w moim przypadku (NX). Teraz niejasności: 1. Tak jak rozumiem, mikrofon powinien być połączony następująco: mikrofon -> NX in -> NX out -> BT in 2. Czy ten moduł BT ma już zamienny kod PIN? 3. Czy powinienem przeprowadzić aktualizację softu w NX oraz BT? 4. Gdzie najlepiej szukać aktualnego softu dla NXa? 5. Rozumiem, że po aktualizacji Converse+ do softu 1007 będę miał w nim obsługę USB oraz A2BT? |
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
|
Cytat:
2. u mnie jest zmienny, więc przypuszczam, że tak - jest zmienny PIN (chyba wszystkie te moduły mają już zmienny PIN, choc może to też zależec od jego rocznika, mój jest z 2011). 3. jak najbardziej jest to zalecane, a moim zdaniem konieczne do poprawnego funkcjonowania. 4. podaj maila na PW to Ci podeślę. 5. z wiarygodnych źródeł tego forum - tak. |
|
|
|
|
|
|
#1898 | ||
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Cytat:
pozdrofka |
||
|
|
|
|
|
#1899 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-09-2009
Model: Mondeo MK4 TitaniumX
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2007/2008
|
Przy okazji, drążąc szczegółowo temat, nie mogę znaleźć rozpiski pinów wtyczki od NXa. Wcześniej w tym atku pojawił się link do: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
jednak tam jest kostka z MK3. Nie jest to kostka od NXa, chociaż by brakuje pinów mic out lub wejścia kamery. Zastanawiam się również jak NX komunikuje się ze zmieniarką w bagażniku. Mam zmieniarkę oryginalną z MK2, nawet wtyczka w bagażniku pasuje i podaje na zmieniarkę zasilanie, jednak obawiam się że to już zupełnie inny protokół komunikacyjny i nie wiadomo czy dźwięk nadal jest analogowo przesyłany. Ostatnio edytowane przez erzyk ; 07-06-2014 o 14:01 |
|
|
|
|
|
#1900 |
|
|
No... i u mnie nastała błoga cisza -za wyjątkiem muzyki oczywiście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - po zastosowaniu filtra poleconego przez kolegę jarros'a, więc jeśli ktoś ma problemy z piskami to polecam instalację ww. układu.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|