Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-06-2014, 16:58   #1
Gagarin
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: C Max
Silnik: 1.5 tdci duratorq
Rocznik: 2015
Domyślnie Wymiana gniazda zapalniczki

Przyszla teraz kolej werszcie na rzeczy drobne. Tak wiec mam do wymiany gniazdo zapalniczki to w konsoli miedzy przednimi fotelami. Poprzedni wlasciciel nie wiem co zrobil ale wyglada to jakby cos tam bylo rolzane a na dodatek pozniej wepchniete cos do srodka. Wyglada strasznie i na pewno nie dziala. Nowe gniazdo kosztuje grosze a ze kroi mi sie wkrotce trasa to musze miec gdzie podpiac nawigacje. Chce tylko zapytac bardziej doswiadczonych jak sie dobrac do tego gniazda nie czyniac szkod? Czy dobrze mysle ze musze cala te konsole zdjac czy da sie wyjac tylko ten kawalez z zapalniczka i popielniczka? A i jeszcze przy okazji czy ktos moze wie ktory bezpiecznik jest od tego gniazda. Raczej trzeba by go wyjac przed rogzrzebywaniem. Z gory dziekuje za kazde przydatne info.

Gagarin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-06-2014, 19:15   #2
RedFord
ford::advanced

Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Wymiana gniazda zapalniczki

Konsola u pasażera, F61, o ile się nie mylę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

http://i33.tinypic.com/2qxnfwk.jpg

RedFord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-06-2014, 21:04   #3
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał RedFord Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...o ile się nie mylę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No niestety...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W przedliftowych FF2/C-maxach przednie gniazdo zapalniczki "wisi" na F39...
Do niedestrukcyjnego demontażu gniazda trzeba rozebrać panel z tym gniazdem. Wyjmuje się je "od tyłu"...
Stary 30-06-2014, 22:24   #4
RedFord

Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie

A widzisz, jednak się pomyliłam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega tedi...wyrocznia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. warto poczytać co pisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

http://i33.tinypic.com/2qxnfwk.jpg

RedFord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-06-2014, 22:47   #5
Gagarin

Dzięki za porady. Kolego Tedi czy przez panel rozumiesz cały ten plastik razem z uchwytami / dziurami na napoje czy tylko ten kawałek gdzie siedzi zapalniczka? Jakieś magiczne triki tam są czy wszystko można normalnie rozłożyć? Pytam dlatego że nie chce niczego urwać a dopiero się uczę tego auta.
Stary 01-07-2014, 09:03   #6
adamon

Imię: Adam
Model: FOCUS C-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2004

dwa dni temu rozbierałem cały ten panel
Mówimy o wersji z EPB gdzie jest duży podłokietnik?
A mianowicie chciałem radio CB podpiąć na stałe a nie z gniazda zapalniczki ( aby gniazdo mieć na nawigację :-) )
Da się ściągnąć srebrną obwódkę która jest wkoło hamulca i zapalniczki ale udało mi się wyciągnąć zapalniczki samej i dlatego odkręciłem 4 śruby (dwie śruby od strony foteli i dwie z tyłu w dolnym schowku) cała konsola poszła do góry.
adamon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-07-2014, 09:38   #7
Gagarin

Cytat:
Napisał adamon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dwa dni temu rozbierałem cały ten panel
Mówimy o wersji z EPB gdzie jest duży podłokietnik?
A mianowicie chciałem radio CB podpiąć na stałe a nie z gniazda zapalniczki ( aby gniazdo mieć na nawigację :-) )
Da się ściągnąć srebrną obwódkę która jest wkoło hamulca i zapalniczki ale udało mi się wyciągnąć zapalniczki samej i dlatego odkręciłem 4 śruby (dwie śruby od strony foteli i dwie z tyłu w dolnym schowku) cała konsola poszła do góry.
Dzieki kolego Adamon. Widze ze sprawa prosta. U mnie na szczescie nie ma EPB wiec moze bedzie jeszcze latwiej.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 01-07-2014, 22:30   #8
Gagarin

Okazuje się że im dalej w las tym więcej drzew.... wszystko pięknie porozkrecalem ale za Chiny ludowe konsoli nie zdejme bo nie przejdzie mi przez ręczny. No może gdybym wyjął przednie fotele.... Ale na szczęście unioslem ją na tyle żeby zajrzeć pod zapalniczke i odpiac od niej kable. Z samego gniazda zapalniczki wyjąlem trzy monety i wyczyscilem z góry i przedmuchalem na ile mogłem. Wygląda całkiem ok po tych zabiegach. Wyjąć go nie dałem rady bo nie wyjalem konsoli..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam nadzieję że po włożeniu nowego bezpiecznika będzie działać bo nie bardzo sobie wyobrażam wymianę tego gniazdka bez problemów. I tak juz urwalem jeden zaczep od mieszka oslaniajacego ręczny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. okazało się że z tyłu w gnieździe w bagażniku też prądu brak. Zaraz będę próbował znaleźć w książce który to bezpiecznik.
Odpowiedz

Zasady postowania