Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-07-2014, 12:59   #1
bestseba
ford::beginner

Imię: Sebastian
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
Rocznik: 2013
Domyślnie Rurka paliwowa z pompy do rozdzielacza

Witam koledzy, mam pytanie. Jeśli już było na forum to przepraszam, ale nie znalazłem jakoś w tych wszystkich postach. Mianowicie mam zacieki z rurki paliwa która idzie z pompy wysokiego ciśnienia do rozdzielacza, cieknie już tak chyba z 3 miesiące. Wycieki są takie że aż pociekło na alternator i... jutro musze wyjmować i jego bo możliwe że tak go zalało ropą że już nie ładuje (świeci się kontrolka na desce od ładowania, napięcie 12.2 cały czas) ;/, chyba że przyczyna jest inna. Chciałbym się zapytać za tą rurkę, wiadomo to musi być zabieg chirurgiczny to wiem, ale interesuje mnie to czy ktoś wie czy są one przykręcane bez jakiś uszczelek czy jednak są tam jakieś uszczelki. Rozkręcał ktoś już to? Wtryski nie ciekną jedynie rurka pompy. Prosiłbym o odpowiedź, pozdrawiam.

Autko to Ford focus mk1 1.8 tdci, 115km, rocznik 2001 -początki wtrysków :/

bestseba jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-07-2014, 13:03   #2
salom

Domyślnie Odp: Rurka paliwowa z pompy do rozdzielacza

A może wystarczy samo dokręcenie nakrętek kluczem płaskim ??
Nie ma tam żadnych uszczelek, jest to uszczelnione jako baryłka.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-07-2014, 13:07   #3
bestseba

No właśnie wolałem spytać żeby mnie niespodzianka jakaś nie spotkała... Na pewno trzeba to ładnie dokręcić jak tam ciśnienie 1400. Dzięki za odpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 08-07-2014, 12:43   #4
archeogroup

Witam!

Mi taka rurka skorodowała i ropa zalała cała komorę silnika oraz spód auta i tył. Cena rurki nowej to 120 zł chyba + koszt wymiany. Jak po dokreceniu bedzie się lało to lepiej wymień sobie.

Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-08-2014, 16:36   #5
bestseba

Rurki kupiłem używane na allegro za 30 zł wszystkie, skorodowane trochę ale wyczyściłem, jutro się (dopiero) za to zabieram mam nadzieje że przestanie cieknąć. Jak zrobie to napiszę czy udała się wymiana i czy działa pozdrawiam
Stary 10-08-2014, 09:40   #6
bestseba

Rurka wymieniona, okazało się że końcówka rurki która idzie do rozdzielacza była jakby lekko wgnieciona lub jakiś ubytek na niej był nie wiem dokładnie nawet pod lupą ciężko dojrzeć, problemów nie było, trzeba tylko na prawde dobrze umyć wszystko by nie naleciało tam żadnych śmieci i rurki też wyczyścić, prosta sprawa a w serwisach biorą za to tyle pieniędzy... Może komuś się to przyda, nie bać się tylko grzebać w samochodach ale z głową Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Temat do zamknięcia.
Odpowiedz

Zasady postowania