![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-07-2014
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 180 423Nm
Rocznik: 2008
|
Witam.
Posiadam w swoim Focusie (2003r.) akumulator Motocraft, jest w nim od nowości, czyli ma już ponad 10 lat. Chciałbym go wymienić i teraz pytanie moje jest takie. Czy po odłączeniu starego akumulatora i podłączeniu nowego (Bosch 61Ah 600A) wystąpią jakieś nieprawidłowości? Kod od radia pomijam bo mam radio Sony, ale głownie chodzi mi tu rozkodowanie innych urządzeń np. komputera, immobilisera bądź alarmu (Challenger). Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 13-07-2014 o 09:06 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: x
Model: x
Silnik: x
Rocznik: x
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
nic się nie stanie, tylko kod radia sobie kołuj
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Kolega wyżej nawet nie przeczytał dokładnie mojego postu. Jakieś jeszcze opinie innych użytkowników?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-11-2006
Model: FF I FL
Silnik: 1,6 ZETEC SE
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
|
nic się nie dzieje, oprócz kodu do radia o ile masz fabryczne a nie masz, co mam ci jeszcze napisac ?
wszystko będzie działało, o ile dobrze podłączysz akumulator i nie pomylisz plusa z masą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Robert
Model: Focus II Trend Hatchbac
Silnik: 1,6
Rocznik: 2007
|
Ja mam Focusa II Trend z 2007r. z oryginalnym radiem Sony i mam to samo pytanie co 4kk, czy po odłączeniu akumulatora trzeba mieć kod do radia, komputera itd.?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::average
![]() Imię: leszek
Model: BMW / FF1
Silnik: 1.6i / 1.8TDCI 115KM
Rocznik: 2002
|
No to koledzy nie maja domykania szyb z pilota??????????
Po odłączeniu aku trzeba programować szyby żeby się domykały!!!!!!!!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chyba, że koledzy nie wiedza że maja coś takiego w swoimffGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
W MK1 tego nie było chyba.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Focus MK1 HB
Silnik: 1.8 TDCI 101KM
Rocznik: 2003
|
W Mk1 Tego nie ma (domykania szyb z pilota) chyba że sam zakładałeś...
Rozkoduje Ci się Tylko radio... Ale to już wiesz bo Sam napisałeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale dla pewności I świętego spokoju jedź do znajomego weź przenośne klemy podłącz od akumulatora znajomego do swoich klem, odepnij klemy od swojego samochodu... wyjmij Akumulator(stary, pamiętaj by klemy były podpięte innymi klemami do akumulatora znajomego) wsadź nowy akumulator podłącz klemy, odepnij klemy od znajomego i masz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A prościej będzie jechać do Warsztatu gdzie kupisz Akumulator Oddasz Stary i wymienią Ci tak by się nawet radio nie rozkodowało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sorry za bledy jestem na tell... |
|
|
|