Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-07-2014, 14:31   #1
teyo3
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MK II
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
Domyślnie Stuki odgłosy z fotela

Witam mam wielki problem odnośnie fotela kierowcy tzn. jak nim porusze to słychać takie dudnienie stuki jest to strasznie denerwujące nawet jak są wyboje to słychać to głośno jak bym jeździł jakąś nyską a nie focusem z 2010 roku to jakaś porażka czy ma cie na to sposób ,przeczytałem już całe forum i nic nie licząc tego postu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
zrobiłem dokładnie tak jak tam napisane smarowałem tą tulejkę najpierw tawrotem niby pomogło przez tydzień spokój potem znajomy diagnostyk polecił mi specjalny olej do maszyn wazelinowy wczoraj dokładnie wszystko przesmarowałem i było cichutko jakbym nowy fotel a dziś na nowo może temperatura ma znaczenie w aucie 30 stopni albo ja źle smaruje , ponieważ do tej tulejki za bardzo nie da się dostać zastosowałem w/w wazeline strzykawka z igła i ile się dało to wstrzykłem , mam pytanie czy trzeba zdjąć tą tulejkę jeżeli tak to jak bo nie widzę żeby się ściągała a nie chcę fotela sobie rozwalić , czy to na pewno tulejka , ponieważ ewidentnie słychać te stuki puste dudnienie od prawej strony przy oparciu tak jak tam ta metalowa rurka na końcu fotela , ktoś pisał że jak był wypadek to mogła się ta rurka uszkodzić źle pospawana i w tym problem dla przykładu zrobiłem dokładne zdjęcia tego fotela gdzię dokładnie posmarować oraz czy ta rurka była spawana czy jest oryginalna , czy ktoś fachowym okiem może to ocenić czy w tym problem jak to rozwiązać jest to strasznie irytujące dodam że też słychać lekko fotel pasażera .
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_2427.jpg (45.6 KB, 72 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_2429.JPG (42.7 KB, 67 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_2430.JPG (41.5 KB, 62 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_2432.JPG (39.8 KB, 64 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_2433.JPG (37.0 KB, 58 wyświetleń)

teyo3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-07-2014, 16:54   #2
radek70
ford::expert

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
Domyślnie Odp: Stuki odgłosy z fotela FF II FL

Nie wiem co smarowałeś. Pod tym linkiem opisałem co trzeba posmarowac: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Od tego czasu mam spokój, nic nie trzeszczy. Spaw na rozpórce wygląda na oryginalny, jak nie jest pęknięty, to wszystko jest OK.
radek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-07-2014, 22:16   #3
teyo3
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MK II
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Stuki odgłosy z fotela

Radku70 jak tylko będę miał czas to przesmaruje dokładnie to co podałeś to faktycznie może być to bo ewidentnie właśnie z stamtąd słychać te stuki a dzięki zdjęciom jeszcze lepiej zobrazowane bardzo dziękuje jak tylko sprawdzę to na pewno się odezwie
teyo3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania