![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1091 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 16V TI-VCT
Rocznik: 2008
|
dominlodz !!! dzieki ogromne za pomoc
od wczoraj cieszę się założonym tempomatem u kolegi dominlodz super to działa u mnie, oczywiście problemy były jak inaczej, zegary kolega musiał programować bo za pierwszym razem nie poszło ale mam tryb ford eco mode i kilka innych bardzo przydatnych rzeczy np ryglowanie samochodu do przejechaniu kilku metrów. strach był jak po programowaniu silnika wyskoczyło engine error, no i długo trzeba było czekać - około 36 minut. potem test, świecąca lampka tempomatu i czysta przyjemność jeszcze raz serdeczne dzięki. dominlodz - przy okazji, chcę taki sam alarm jak masz u siebie |
|
|
|
|
|
#1092 |
|
ford::average
![]() Imię: Dominik
Model: Ford Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 Duratec 115PS
Rocznik: 2009
|
pablos,
no problem. miłego użytkowania co do alarmu jest tym trochę rzeźby ale jak widać jest to do zrobienia i wcale nie jest takie skomplikowane. no trzeba się tylko nieco namęczyć jak chce się mieć np. w focusie syrene od mondziaka z akku. jest do tego post gdzie wszystko jest pięknie opisane. |
|
|
|
|
|
#1093 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartek
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2010
|
Od dzisiaj, dzięki Mayak'owi, jestem właścicielem tempomatu, dziękuje raz jeszcze !!
|
|
|
|
|
|
#1094 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-08-2011
Model: Mondeo Mk4 GoldX/Nissan Micra K11
Silnik: 2,3l Duratec HE 161KM Automat AWF21/1.4 16V 82KM Automat CVT
Rocznik: 2008/2001
|
Ja również w dniu wczorajszym dołączyłem do grona "zatempomatowanych" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki wielkie dla kolegi kordyla za dostarczenie hardware i równie duże dla kolegi mayaka za jego fizyczne zainstalowanie i aktywowanie. Sprawdzone od razu w dniu wczorajszym, wszystko działa jak należy. Koledze mayakowi osobno chciałbym jeszcze podziękować za niemałą pracę włożoną w dniu wczorajszym w aktualizację oprogramowania mojego auta która jak się okazało nie była taka łatwa, a dzięki jego wiedzy, doświadczeniu i chęci pomocy auto nadal jeździ i nie sypie żadnymi błędami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#1095 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
Aktywował ktoś tempomat z ogranicznikiem w po liftowej wolnossącej benzynie ??
|
|
|
#1096 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-08-2014
Model: Mondeo
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2014
|
Koledzy najpierw się przywitam, bo to mój pierwszy post Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem bliski zakupu nowego Mondeo Trend GoldX 1.6 Ecoboost (podejrzewam, że standard wyposażenia może mieć wpływ na "ukryte możliwości"), niestety nie ma on tempomatu (to był mój warunek przy zakupie samochodu) i w serwisie powiedzieli, że mogą za darmo spróbować go dołożyć jeśli dostarczę kierownicę.Niestety ostatnio mieli problem, komputer nie przyjmował zmiany ustawień. 99% opisywanych tutaj przypadków to silniki diesla, mimo wszystko czy ktoś może potwierdzić, że w tym silniku można aktywować tempomat i do tego potrzebuję kierownicę po lifcie z organicznikiem prędkości? Jeśli jest inaczej będę wdzięczny za wskazówki. Zależy mi aby od razu się udało, bo jeśli nie to ASO pewnie nie podejmie drugiej próby. |
|
|
|
|
|
#1097 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Do 1.6 eb trzeba klawisze tempomatu z ogranicznikiem, już ktoś to sprawdzał. Aktywować można elmconfigiem
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#1098 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019