![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: mk3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2005
|
Witam zanim zakupię nowa cześć Czujnik ciśnienia w kolekt. ssącym \ CZUJNIK POWIETRZA MAP SENSOR numer części BOSCH 0 261 230 044 chciał bym się poradzić.
W moim Fordzie Monde mk3 1.8 benzyna (125) wyskakują dwa błędy P0100 oraz P07e1, jeden wskazuje na wyżej wymieniony czujnik który już raz czyściłem benzyną ekstrakcyjną i pędzelkiem, kasowanie błędu nic nie dało - błąd dalej jest. Jak mogę sprawdzić czy ten czujnik działa prawidłowo ? Czy może lepiej użyć specjalistycznego środka do czyszczenia i jeszcze raz wyczyścić ? Czy macie inny pomysł/ co innego generuje ten błąd ? Czy po wymianie na nowy muszę kasować błąd, czy test sprawdzi i sam usunie usterkę ? Co oznacza drugi błąd ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8HE 125KM
Rocznik: 2004
|
Witam jestem świerzym posiadaczem Forda Mondeo 1.8 HE 125KM 2004r po podłączeniu pod kompa wyświetlają się takie same błędy p0100- jest to błąd przepustnicy usterka i p07e1- wyżej wymieniono czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym(chociaż to jedyny post który znalazłem z tym błędem).Może ktoś z grupowiczów rozwiązał ten problem albo pomógł koledze wyżej wymienionego postu jak sprawdzić czy czujnik działa
|
|
|
|