![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1261 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-07-2014
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 98
|
Rozumiem, a jak się sprawa ma z oponami sprzedawanymi na Allegro? Tam też się wystawiają zakłady typu Targum, Marum etc. i dają zazwyczaj 12 lub 24 miesiące pisemnej gwarancji. W razie awarii/uszkodzenia/wady fabrycznej z oponom są potem problemy z reklamacją u nich? Ogólnie to dość dobre recenzje zbierają i komantarzy też sporo pozytywnych dostają. Nie liczę na cuda chcąc kupić nalewaki, byleby te 2 lata wytrzymały, a potem niech się dzieje co chce.
|
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mat
Model: Ford Focus
Silnik: 2.5 RS
Rocznik: 2010
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1263 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-07-2014
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 98
|
A dlaczego samochód będzie palił dużo więcej? Że niby opory toczenia się zwiększą czy to tylko taka teoria?
|
|
|
|
|
|
#1264 |
|
![]() Imię: Emil
Model: Mondeo 2,0 TDCI
Silnik: kleklekleklekle
Rocznik: 2012
|
Szanowni Koledzy,
zima się zbliża więc podpinam się pod temat, chciałbym kupić NOWE opony zimowe (nowe, nie bieżnikowane) i mam pytanko: czy do spokojnej miejskiej jazdy (żona jeździ z dzieckiem do przedszkola i na zakupy, nie szaleje za kółkiem) w Focusie wystarczą zimówki typu Dębica Frigo lub Kormoran SnowPro? Są znacznie tańsze od Goodyear'ów, Fuldy, Dunlopa czy Michelina, a chciałbym wiedzieć czy naprawdę czuć różnicę w prowadzeniu, bezpieczeństwie, wytrzymałości dla osoby która nie jeździ agresywnie... Czy lepiej dać więcej $$$ i kupić "droższe-lepsze"? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
|
|
|
#1265 |
|
FCP member
![]() Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
|
Kup Dunlopy ... gryzą śnieg aż miło ... fajnie zachowywały mi się też Blizzaki Bridgestone.
Żadnych Frigo czy innych Kormoranów ... porażka... jak takie Frigo jeszcze na śniegu jest OK .. to na mokrym asfalcie jedziesz nimi na na łyżwach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#1266 |
|
![]() Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019
|
Ja polecam opony Goodyear Ultra Grip, świetnie mi się auto na nich prowadziło w każdych warunkach zimowych. Teraz kupiłem Nokiany WR D3, które z kolei kolega mi polecił, ale o nich po zimie się wypowiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|
#1267 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-03-2014
Model: Kuga ST-Line X FHEV AWD
Silnik: 2.5L, 183KM
Rocznik: 2025
|
Jakaś moda na te Nokiany (WR D3) ... sam je kupiłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1268 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Wlasnie dzis czytalem artykul o oponach zimowych i Nokiany wypadly najlepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W zestawieniu nie bylo Conti i Michelin, ale okazaly sie lepsze od Goodyear i Pirelli.. |
|
|
|
|
|
#1269 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
#1270 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-08-2011
Model: Mondeo Mk4 GoldX/Nissan Micra K11
Silnik: 2,3l Duratec HE 161KM Automat AWF21/1.4 16V 82KM Automat CVT
Rocznik: 2008/2001
|
Cytat:
Bo ja mam LM30 i najgorszemu wrogowi bym ich nie polecił. Kormoranów nie testowałem, ale Dębica Frigo to przy tych Bridgestone cud. Ogólnie przy zastosowaniach takich jak pisze kolega ENowak, czyli przedszkole i zakupy to nawet chwili bym się nie zastanawiał i brał Dębicę. Do żony Micry która tak samo używa samochodu sam też kupiłem Frigo 2.
Gdybym u progu swej kariery jako przedsiębiorcy zapytał klientów czego chcą, wszyscy byliby zgodni: chcemy szybszych koni. Więc ich nie pytałem. Henry Ford Ostatnio edytowane przez grodek75 ; 09-10-2014 o 14:58 |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| mondeo mk3 , opony zimowe |
|
|