Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-10-2014, 21:26   #11
whiro
ford::average

Imię: adam
Model: focus mk2
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: 2.0 TDCI schemat podciśnienia

To ciekawy temat. Ja ta prawą przepustnice mam nie podpientą do babcine a nawet nie wiem skąd idą oba doloty prawy i lewy. U mnie też lekko szarpie przy obrotach poniżej 2 tys podczas jazdy.

whiro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-10-2014, 22:03   #12
berthold61
ford::advanced

Model: fokus mk 2 audi a2
Silnik: 2,0 tdci

Cytat:
Napisał whiro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To ciekawy temat. Ja ta prawą przepustnice mam nie podpientą do babcine a nawet nie wiem skąd idą oba doloty prawy i lewy. U mnie też lekko szarpie przy obrotach poniżej 2 tys podczas jazdy.

idą z jednej rury od turbiny potem pod autem jest trójnik i rozgałęzia się to tak że powietrze albo schładza się przez intercoler (lewa przepustnica ) albo idzie ciepłe (prawa przepustnica)

a sterują nimi elektrozawory te dwa umieszczone jak to kolega kilka postów wyżej napisał tuż nad sprężarką klimy ....co do sterowania turbiny to odpowiada elektrozawór obok akumulatora ....a ta puszka co inny kolega nazwał vacum pompą to jest magazyn powietrza hehe ma to swoją nazwę ale nie pamiętam teraz ..sama vacum-pompa jest w głowicy po prawej stronie .samo sterowanie elektrozaworami oraz przepustnicami jest proste jak budowa cepa ---teraz to wiem
berthold61 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2014, 09:21   #13
whiro
ford::average

Imię: adam
Model: focus mk2
Silnik: 2.0 tdci

Wielkie dzięki za rozjaśnienie mi w głowie. Czy kolega wie też może jak jest sterowana ta przepustnica prawa?? Czy jeśli wyciągnięte jest sterowanie to ona jest ciągle otwarta czy zamknięta???
whiro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2014, 09:26   #14
berthold61
ford::advanced

Model: fokus mk 2 audi a2
Silnik: 2,0 tdci

Cytat:
Napisał whiro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wielkie dzięki za rozjaśnienie mi w głowie. Czy kolega wie też może jak jest sterowana ta przepustnica prawa?? Czy jeśli wyciągnięte jest sterowanie to ona jest ciągle otwarta czy zamknięta???
jak wyciągnięty wężyk to klapa zamknięta ale aby nie robiło zakłóceń z innymi rzeczami to ten wężyk musi być zaślepiony ,wystarczy wcisnąć kawałek czegoś do wężyka
berthold61 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania