![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adrian
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.2 Tdci
Rocznik: 2006
|
Od pewnego czasu mój galaxy ma humorki. Pali dobrze aż przyjdzie moment i nie chce odpalić, X razy probujesz i nic i nagle odpala nawet po podlączeniu do komputera nic nie pokazuje jak i w trakcie nie odpalania tak i po tym jak odpala. A sprzęgło mam zawsze wciśnietę, i próbowałem róznych kombinacji hamulec sprzęgło itp .
Nawet zrobilem adaptacje i nic nie pomogło. Komputer widzi tylko bład P0380- Obwód A świecy żarowej/ elementu grzejnego. Jakieś sugestie ?? Ostatnio edytowane przez adrianeklol ; 14-10-2014 o 09:01 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-07-2008
Model: Transit Courier
Silnik: 1.5TDCi 90KM
Rocznik: 2017
|
świece żarowe do wymiany
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Zawiozłem auto do mechanika, stwierdził ze swiece sa do wymiany ale nie maja one nic wspólnego z tym ze auto nie chce odpalić , i jak na złość auto odpalalo mu normalnie ... Zobaczymy co dalej będzie czyżby cos sie zawiesiło i odwiesilo nagle ..
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Galaxy mk1 GHIA
Silnik: 2,3 + gaz
Rocznik: 2000
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
|
Świeca żarowa – urządzenie stosowane w silnikach wysokoprężnych i modelarskich służące do ułatwienia rozruchu, zwłaszcza w niskich temperaturach i stabilizację wolnych obrotów pracy silnika.
przeciez nawet jak sa swiece wywalone auto bedzie palic normalnie przy temperaturach typu +15. tylko dluzej bedziesz krecic auto a tutaj nawet jak dlugo kreci nie odpala a temperatury sa kolo 20 stopni. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Jeżeli mechanik mówi że świece żarowe są do wymiany, to znaczy że sprawdził że są spalone, czy tylko siłą swojej inteligencji ? , a mówienie że nic nie mają wspólnego z odpalaniem, to żle świadczy o tym mechaniku.
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Galaxy mk1 GHIA
Silnik: 2,3 + gaz
Rocznik: 2000
|
Jeśli silnik już ma x nalatane i ma słabe ciśnienia to nawet przy +30 będzie miał problem odpalić, takie uroki diesla, zdrowe świece ułatwiają mu rozruch. Być może jest inna przyczyna typu że pompka zacina się i nie daje ciśnienia lub elektryka. Zdrowe świece to podstawa nie tylko w zimie.
Ostatnio edytowane przez jedi6667 ; 16-10-2014 o 21:05 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Najechane ma 160 tys . Stwierdził po błędzie jaki podałem wyżej . Tak czy siak będę wymieniał te swiece chodź do prostych zadań to nie należy i jest strasznie czasochłonne .
Mam nadzieje ze problem z odpalaniem minął . Czy jakby zawieszala sie pompa wykaże to komputer ? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Witam miałem kolejny raz brak rozruchu komputer pokazal bład P0069 wymienilem czujnik cisnienia na kolektorze ssacym ale dalej mam sporadyczny brak rozruchu.
Interesuje mnie ten drugi czujnik z zielona kostka czy ktos umie go zdefiniowac od czego on jest i jaka jest jego nazwa ?? lepiej widoczny na zdj.2 P0069-Manifold Absolute Pressure - Barometric Pressure Correlation (Kolektora Absolute Pressure - Ciśnienie barometryczne korelacji) zdj.1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zdj.2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: Galaxy
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2007
|
Cześć.
To jest czujnik temperatury. Właśnie bede go u siebie wymieniał. Koszt ok. 60pln. Nawet jeśli jest walniety to nie ma raczej wpływu na brak rozruchu. Jeśli masz forscan i interfejs to możesz sprawdzić odczyt czujnika w module pcm pod pid "iat2". Ostatnio edytowane przez marecki.marekk ; 23-11-2014 o 22:52 |
|
|
|