Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-10-2014, 22:41   #81
kuhler
ford::beginner

Imię: Jacek
Model: Focus, Fiesta
Silnik: 1.6 , 1,25
Rocznik: 2014, 2014
Domyślnie Odp: światła do jazdy dziennej po montażu

Witam.
Lampy dokładnie takie same jak w podanym linku kupiłem w maju tego roku lecz nie w kraju a bezpośrednio w Chinach na aliexpress.com. Sprzedający z Chin oferują kilka typów tych lamp wyglądających "tak samo". Ja kupiłem lampy z modułami LED i kontrolerem wyprodukowanymi przez tajwańską firmę Esuse, ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]). Jakość wykonania profesjonalna, ledy Epistar, aluminiowy radiator. Kupione lampy posiadały plastikowe korpusy w których osadzone są moduły LED polakierowane czarnym błyszczącym lakierem co nie pasowało do mojego auta (nie jest to wersja titanium), więc zostały pomalowane na czarny mat. Serwis zmienił tryb pracy przełącznika świateł, montaż (samodzielny) bez większych problemów. Wyglądają estetycznie i mocno świecą. Generalnie jestem w pełni zadowolony z zakupu (i z ceny w ChinachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Pozdrawiam
Jacek.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DRL kuhler.jpg (84.2 KB, 390 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez kuhler ; 20-10-2014 o 18:17
kuhler jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2014, 22:55   #82
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020

Kuhler, dzięki za odpowiedź. Ten model wygląda jakby był fabrycznie zaprojektowany przez forda. Czy różnica w cenie zakupu bezpośrednio była aż tak duża, czy gra nie warta świeczki? Wolę jednak kupić od przedstawiciela w Polsce (względy gwarancyjne). No chyba, że róznica w cenie będzie powalająca. Mam nadzieję, że te z polskiej dystrybucji też są na epistar. No ale to można sprawdzić dzwoniąc do Szczecina. Ja będę miał grill błyszczący, więc będzie idealnie pasować.
P.S. Wyglądają na samochodzie na prawdę fajnie. Gratki.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2014, 23:20   #83
Markoo
ford::advanced

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wolę jednak kupić od przedstawiciela w Polsce (względy gwarancyjne).
Dokładnie, nie dawno miałem wpadkę z NssC, na drugi dzień po montażu nabrały wody, Ale naprawili w miarę szybko i sprawnie, lecz dwa razy montowałem...

A czy te światełka mają stosowne homologacje ? tak tylko pytam, bo mało prawdopodobne by ktoś sprawdzał coś co wygląda na oryginalne.
Markoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-10-2014, 10:19   #84
wojtoo
ford::average

Model: Focus
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2011

Jak podłączaliście te ledy zamiast pozycyjnych?
Wyciagaliście żaróweczkę pozycyjnych czy ciete były kabelki?

Ja kupiłem LAQ010 firmy MAGNETI MARELLI. One maja wbudowany automat.
Wydaje mi się, że najlepiej byłoby podłączyć plus i minus pod swiatła pozycyjne a czujnik swiateł mijania zaciskiem przelotowym w kabel zasilający te swiatła.

Ostatnio edytowane przez wojtoo ; 21-10-2014 o 10:22
wojtoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-10-2014, 17:29   #85
punto125
ford::amateur

Model: focus mk3
Silnik: ecoboost 1.0 100km
Rocznik: 2013

Kuhler- twoje ledy bardzo mi się podobają sam bym je kupił i zamontował,
lecz przepisy mówią krawędź lampy a obrzeże samochodu to max 40cm
a u ciebie będzie około 50cm
punto125 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-10-2014, 19:33   #86
kuhler

Model: Focus, Fiesta
Silnik: 1.6 , 1,25
Rocznik: 2014, 2014

Witam
p.saw - koszt zakupu lamp w Chinach (HongKong) wraz z kosztem dostawy kurierem DHL to 50% ceny zakupu w Polsce (maj 2014).

punto125 - o warunkach technicznych którym muszą odpowiadać światła (dzienne również) instalowane w pojazdach na terenie Unii Europejskiej mówi regulamin EKG ONZ nr 48 w którym od poprawki 6 w górę zniesiono w paragrafie 6.19.4. zapis określający maksymalną odległości lampy od bocznego obrysu pojazdu - patrz [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

...
Jacek

Ostatnio edytowane przez kuhler ; 05-08-2021 o 17:52
kuhler jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-10-2014, 20:33   #87
u08mlap
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 1,0
Rocznik: 2013

hej kuhler jaka jest cena bo na podanej stronie Esuse nie ma cen i jak to zamawiałeś rozumiem że ok 300 zł zapłaciłeś wraz z przesyłką i ile czekałeś od zamówienia jak piszesz 50 % ceny zakupu w Polsce oczywiście te gloss [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
u08mlap jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-10-2014, 18:37   #88
Hasselblad

Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 125KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś miał przyjemność z tymi światełkami? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].
Ponieważ za jakiś tydzień pojawi się w stajni nowa foka, to pomyślałem o doposażeniu. Do tanich nie należą ale jak dla mnie wyglądają chyba najlepiej z tych, które dotychczas widziałem. No i maja funkcję pozycyjnych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Ciekaw jestem jak z trwałością, no i czy ASO nie będzie kręcić nosem. Muszą przy okazji wyłączyć tryb skandynawski i "pozbawić" samochód fabrycznych pozycji.
Firma ze Szczecina, może ktoś zna lub miał styczność?
Dzięki za każda informacje i opinie.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Witam wszystkich!
Byłem w tym sklepie parę dni temu - budynek w którym się mieści wygląda przyzwoicie, sam sklep również wygląda ok. Zatem chyba to o nich nie najgorzej świadczy. Stronka też daje radę.
Co do obsługi to już mniej mi się podobało - ponieważ "tylko się wstępnie orientowałem", to miałem wrażenie (być może mylne), że jestem tam traktowany jak niespecjalnie mile widziany gość, Zamiast mnie zachęcić do kupna, to raczej mnie zniechęcili.

Co do jakości asortymentu, trwałości itp. itd. nie jestem w stanie się wypowiedzieć. Nie mogłem znaleźć nigdzie stron producentów od Jafry, których ledy mnie interesowały, a sprzedawca jak już wyżej wspomniałem nie był skory powiedzieć coś więcej niż to, że jakość musi kosztować.

To tyle co mogę o nich powiedzieć.

PS.
Czy ktoś ma takie ledy w miejsce halogenów?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

czym one się tak naprawdę różnią od tych, które na początku wątku pokazywał fanatyk81? (poza tym, że z jafry mają 5 mocnych diod i kosztują 540pln, a te od fanatyka 18 diodek za 180pln). Skąd taka różnica w cenie i czy jest ona uzasadniona?

Ostatnio edytowane przez Hasselblad ; 27-10-2014 o 18:42
Hasselblad jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-10-2014, 18:52   #89
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020

Znalazłem wspomniane DRL w sklepie w Poznaniu.
Mam do tego sklepu 12 km w związku z tym wchodzi w grę odbiór własny. W najbliższym czasie zamierzam tam zawitać i dowiedzieć się czegoś więcej.
Sam montaż powinien być prosty. Pozostaje jeszcze tylko wyłączenie "skandynawskich". To chyba niestety w ASO. No chyba, że ktoś wie gdzie można by zrobić to "dobrze" w serwisie niezależnym w Poznaniu lub okolicach.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-10-2014, 18:57   #90
Jacek_l
ford::average

Model: Focus MKIII
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011

Jakieś 400 zł taniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tagi
bezpiecznik , drl , focus , światła dzienne

Zasady postowania