Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-10-2014, 21:54   #1
smart65
ford::amateur

Model: c-max
Silnik: 1,8
Rocznik: 2008
Domyślnie Zanik Bluetootha w w radio 6000

W fordzie C-max z 2008 mam radio typ 6000 z modułem Bluetooth, Niestety od ok. miesiąca Bluetooth przestał działać, żaden telefon komórkowy go nie wykrywa , a wcześniej łączył się bez problemu. Przeczytałem na forum o zresetowaniu radia co zrobiłem przez wyjecie bezpiecznika, ale i to nie pomogło.
W ustawieniach zaawansowanych sytemu Ford Audio jak przeczytałem na forum powinien być widoczny napis BT ON niestety obecnie brak takiego.
Jakieś pomysły? Bo to chyba nietypowa usterka?

smart65 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-10-2014, 21:56   #2
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Zanik Bluetootha w w radio 6000

Cytat:
Napisał smart65 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
Jakieś pomysły? Bo to chyba nietypowa usterka?
Jaka nietypowa?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Moduł wygląda na padnięty... Ani pierwszy ani ostatni...
Stary 22-10-2014, 21:31   #3
smart65

Moduł wygląda na padnięty... Ani pierwszy ani ostatni...

Tak sam z siebie padł? A gdzie w ogóle szukać modułu BT ? Czy trzeba wymontować radio? I jak sprawdzić po wyjęciu czy jest padnięty?
Stary 22-10-2014, 21:34   #4
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał smart65 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... A gdzie w ogóle szukać modułu BT ...?
W naszej forumowej szukajce. Nie mam dziś humoru na opisywanie tego po raz n-ty...
Stary 23-10-2014, 06:09   #5
ekus1964
ford::beginner

Silnik: 1.6
Rocznik: 2007

Cytat:
Moduł wygląda na padnięty... Ani pierwszy ani ostatni...

Tak sam z siebie padł? A gdzie w ogóle szukać modułu BT ? Czy trzeba wymontować radio? I jak sprawdzić po wyjęciu czy jest padnięty?
Aby dostać się do modułu trzeba rozebrać schowek pasażera. Jest nad schowkiem.
ekus1964 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2014, 22:38   #6
smart65

Cytat:
Napisał ekus1964 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aby dostać się do modułu trzeba rozebrać schowek pasażera. Jest nad schowkiem.
Moduł mam wyjętyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to Nokia Rx 42 jak sprawdzić czy padł, gdzie kupić nowy? W necie nic nie znalazłem, nawet uzywekGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 24-10-2014, 22:57   #7
tedi_k
FCP member

Sprawdza się niesłychanie prosto: kupuje się samochód bez BT/VC, dokłada się w nim całą instalację pod moduł podłącza moduł i patrzy czy działa... Jak nie działa, to kupno tego samochodu było bardzo głupim pomysłem... A jak działa to sprzedaje się stary samochód (już bez BT) bo i tak był pechowy...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A w Lublinie to inny "net" jest, bo u nas w Katowicach znalezienie RX42 trwało 3 minuty... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

A tak w ogóle to uprzejmie zapraszamy do wątku o dokładaniu VC/BT. Jest tam wszystko i dotyczy w takim samym stopniu zakładania jak i wymiany modułu...
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Miłej lektury!

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 24-10-2014 o 23:10
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2014, 22:54   #8
smart65

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdza się niesłychanie prosto: kupuje się samochód bez BT/VC, dokłada się w nim całą instalację pod moduł podłącza moduł i patrzy czy działa... Jak nie działa, to kupno tego samochodu było bardzo głupim pomysłem... A jak działa to sprzedaje się stary samochód (już bez BT) bo i tak był pechowy...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A w Lublinie to inny "net" jest, bo u nas w Katowicach znalezienie RX42 trwało 3 minuty... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

A tak w ogóle to uprzejmie zapraszamy do wątku o dokładaniu VC/BT. Jest tam wszystko i dotyczy w takim samym stopniu zakładania jak i wymiany modułu...
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Miłej lektury!
Niby proste, tylko nie zupełnie. Link jaki podałeś na allegro dotyczy forda transita, a ja mam c-maxa, moduł jest z firmy NOVERO, a ja mam NOKIĘ, symbol tego z allegro to pomimo tego samego początku 8M5T-19G488 na końcu ma litery CN a mój AK, a ponieważ nie jestem specjalistą w zakresie elektroniki samochodowej wg mnie oferowany tam moduł może nie pasować do mojego samochodu. Przejrzałem wszystkie oferty sprzedaży modułów bluetooth na allegro,
ale nikt nie oferuje dokladnie tak samo oznaczonego jak mój, a chciałbym mieć pewność że po zamontowaniu wszystko zadziała właściwie. Wole dwa razy zapytać niż dwa razy płacić. Czy ktoś wie co oznaczają ostatnie litery symbolu modułu tak jak u mnie AK? I czy te moduły z innymi literami koncowymi będą pasować do mojego samochodu?
P.S.
W Lublinie jest taki sam internet jak w Katowicach tylko mam wrażenie że ludzie trochę bardziej uprzejmi
Stary 25-10-2014, 23:02   #9
tedi_k
FCP member

Cytat:
...Czy ktoś wie co oznaczają ostatnie litery symbolu modułu tak jak u mnie AK? ...
W Lublinie jest taki sam internet jak w Katowicach tylko mam wrażenie że ludzie trochę bardziej uprzejmi
A w Katowicach więcej czytają, i mają już dość setny raz zadanych tych samych pytań...
Wycięty cytat to tylko jeden z problemów "przenicowanych" na forum po wielokroć. Uprzejmie zapraszam do wskazanego wątku - tam wszystko jest.
Także, że Novero to wydzielona część Nokii zajmująca się BT dla automotiv, że przedostatnie A to j. angielski a C to francuski oraz, że nie warto podawać info "RX42" bo ono dokładnie nic nie mówi i do niczego nie służy, natomiast podanie "8M5T-19G488-AK" mówi wszystko i pozwala podać sensowną poradę itp. itd.
Tylko aby to zrozumieć, najpierw trzeba szukać i czytać a dopiero potem pisać. Do czego zachęcam "ludzi z Lublina". Uprzejmie...
Stary 25-10-2014, 23:04   #10
SRS
Moderator

Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012

Tadziu net w Lublinie jest dobry tylko lepiej jak ktoś to zrobi za ciebie

proszę ten będzie pasował do ciebie:
http://archiwum.allegro.pl/oferta/fo...381773004.html
SRS jest offline   Odpowiedź z Cytatem