![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-03-2007
Model: c-max mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2010
|
Zauwazylem jakis czas temu pewien wspolny mianownik uzytkownikow borykajacych sie z powyzsza przypadloscia. Mianowicie rocznik 2005 i 2006. Moze tu jest jakis trop ? Moze soft jaiegos modulu elektronicznego ?
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Zdzisław
Model: Focus mk2fl
Silnik: 1,6 TDCi
|
Witam,
miałem podobny przypadek przy awarii radia, żadnych błędów nie wykazywały programy diagnostyczne a komputer który u mnie gasł dokładnie po 10 min świecił cały czas. Pobór prądu był, więc żeby chronić akumulator odłączałem go aż stwierdziłem że wystarczy wyjąć bezpiecznik radia. Wszystko wróciło do normy, komputer gaśnie po 10 min, radio do naprawy. Z tego wynika że jakieś urządzenie pomimo nieraportowania błędu ma awarię i komputer nie gaśnie. Spróbuj wyjąć bezpiecznik radia na którym masz duży pobór prądu i zobacz czy komputer zgaśnie po iluś tam minutach, jak nie to trzeba szukać innej przyczyny. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2009
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Podejrzewam u Ciebie problem z radiem. Mam bardzo podobną sytuację z tym, że u mnie co jakiś czas komputer świeci się non-stop a nawigacja w tym samym czasie nie chce się w ogóle uruchomić. Akumulator rozładowuje mi się w takiej sytuacji w ciągu 1-2 dni.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Dziekuje za zainteresowanie. Zabiore mu bezpiecznik od radia, choc juz tego probowalem, ale probe bardzo szybko zakonczylem z powodu braku mozliwosci sterowania nawiewem. Wentylator chodz wtedy na jakims wysokim biegu. Ide dzialac.
Niestety, bez poprawy... Swieci !
Grześ Ostatnio edytowane przez grzeniu10 ; 19-11-2014 o 15:45 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-03-2014
Model: Focus 2
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 2006
|
Według mnie to GEM (moduł komfortu) .Tam skupione są wszystkie funkcje czasowe - szybkość kierunkowskazów wygaszanie świateł ....
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
No niby tak, ale na forum znalazlem identyczny przypadek w identycznym aucie i wymiana gem przez serwis nic nie pomogla.
Jak jednoznacznie okreslic sprawnosc badz niesprawnosc gem ?
|
|
|
#17 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
szczerze wątpię że to wina GEMu - GEM nie usypia, bo "ktoś" (a masz dobry wypas, więc wielu 'ktosiów') jest ciągle aktywny
na forum Cmaxa jest kilka wątków o takim samym problemie, np.: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Beczeć mi się chce...
|
|
|
#19 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Why?
Szukać i naprawiać a nie beczeć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Niestety, ale sam nie potrafię tego przeskoczyć a w Gorzowie fachowców od prądu próżno szukać.
|