![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-07-2014
Model: Ford Ka
Silnik: 1.3
Rocznik: 1997
|
Cześć! Mam pytanie do wszystkich użytkowników Kaczuszek.
Ja od lipca jestem szczęśliwą posiadaczką Forda Ka 1.3, 97r. Wymieniłam (mój chłopak mechanikGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) dużo rzeczy: oleje, filtry, świece, hamulce, tuleje, laczniki... Od pewnego czasu mam problem bo auto mi przygasa jak tylko dam na luz. Czasami nawet gaśnie. Wciskam tylko sprzęgło i już obroty spadają, czasami jest ok, ale bardzo rzadko. Najgorzej jest jak na dworze jest chłodno. Dodam, że silnik krokowy jest ok, sonda tak samo, przepustnica też. Tylko ostatnio jak chlopak otworzył maskę to było słychać jakby uciekające powietrze i teraz zostawiłam swoje dziecko w warsztacie i będzie patrzył czy w kolektorze albo przewodach nie ma gdzieś dziury. Proszę o pomoc! Czy ktoś już tak miał podobnie? Co pomogło? Jestem tutaj pierwszy raz i jak coś proszę mnie poinstruować jak dzialać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zablokowany
Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
|
jak zostało sprawdzone że "krokowiec" jest ok?? Od kolektora dolotowego pomiędzy pokrywą górną a kolektorem dolotowym wychodzą 2 przewody gumowe , łączą się razem.
Tak samo od korka oleju wężyk tam dochodzi. Często te gumy są sparciałe i pękają. Wtedy ciągnie lewizne tam. |
|
|