Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-12-2014, 21:58   #21
jakmax
ford::beginner

Imię: Kuba
Model: CMAX Automat CVT
Silnik: 1,8 B+G
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Jaka może być przyczyna gorących spalin

Jeśli chodzi o wodę z wydechu faktycznie jak pomyśle to chwile czasu na postoju i robi się sporo tej wody na ziemi, ale ja autem pokonuje codziennie minimum 80 km (sam dojazd do pracy) ponad połowa to autostrada a z racji że przeważnie się śpieszę jest to dynamiczna jazda (w miarę zdrowego rozsądku oczywiście).

Katalizator jest przynajmniej jego obudowa bo auto mam od czerwca więc jest jeszcze opcja że to jakaś atrapa i jest pusty (w sumie to wydaje mi się mało prawdopodobne ale z braku laku zawsze warto zapytać czy mogłoby to powodować takie objawy)

Zakupiłem przepustnice używaną nie wiem kiedy dojdzie czy jest sprawna ale sprawdzę czy coś się zmieni i napisz.

Jeśli tylko znajdę chwile prześle wam odczyty z forscana. Jeśli możecie to podpowiedzcie jakie parametry zaznaczyć.

Dzięki za zainteresowanie

Ostatnio edytowane przez jakmax ; 01-12-2014 o 22:06
jakmax jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-12-2014, 10:14   #22
wtomeks
Zablokowany

Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001

Cytat:
Napisał salom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ten temat jaki założyłeś ma mało związku z powagą problemów i usterek technicznych, jakie mają inni mało doswiadczeni kierowcy, klubowicze.
Możliwe że wlaściciel jest przewrażliwiony ale jak ma rację to jak dla Ciebie EGT to mało poważna sprawa to .... szkoda komentować.
wtomeks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-12-2014, 11:48   #23
eclipse
ford::expert

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007

Myślę że ma to związek z katem wyprzedzenia zapłonu .
W moim S maxie ( tdci) czasem występuje zjawisko gorących spalin , ale jest to wytłumaczalne ponieważ samochód posiada DPFa .
Więc podczas wypalania się DPFa takie zjawisko jest czymś normalnym do puki nie zakończy się proces dopalenia spalin w filtrze .
Stary 02-12-2014, 12:04   #24
jakmax
ford::beginner

Imię: Kuba
Model: CMAX Automat CVT
Silnik: 1,8 B+G
Rocznik: 2006

Wtomeks masz racje że jestem przewrażliwiony bo autem da się jeździć nie jest to bardzo kłopotliwe ale na pewno nie jest to normalne i kto wie czy z czasem nie pogorszy lub czy nie jest to zapowiedzią czegoś poważniejszego, dlatego szukam odpowiedzi.

Eclipse czy możesz rozwinąć Kat wyprzedzenia zapłonu. w przypadku braku błędów na komputerze od czego zacząć żeby sprawdzić tą tezę.

Przepustnica można wyeliminować na drugiej jest identycznie

Ostatnio edytowane przez jakmax ; 04-12-2014 o 11:16
jakmax jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania