![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-12-2009
Model: Grand C-Max Titanium
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2014
|
Witajcie.
Ostatnio odebrałem swojego C-maxa. Jeszcze przed odbiorem oglądałem kilka testów tego samochodu na youtube. Na jednym z nich ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (przewińcie do 4:50). Na tym filmiku widać jak gościu głosem potrafi włączyć klimę czy zmienić moc dmuchawy. W moim (wersja titanium) mam tylko możliwość zadzwonienia do kogoś czy sterowanie USB. Jak to wygląda w Waszych autkach? Macie podobny system na tego z filmiku? Da się poszerzyć możliwości sterowania głosem? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-10-2007
Model: C-max Titanium
Silnik: 1,6 150 KM
Rocznik: 2012
|
W moim mozna głosem obsługiwać telefon, odtwarzacz cd, radio, klimatyzację i urządzenia zewnętrzne. Tyle w ulotce, którą dostałem z kompletem dokumentów. W instrukcji polecenia są po angielsku i tak chciałem "gadać do radia", a tu slyszę miły kobiecy głos: "proszę?". Korzystam wyłącznie z obsługi telefonu bo niechce mi się uczyć na pamięć wszystkich komend. Wprawdzie po naciśnięciu przycisku voice i podaniu dowolnej komendy np. "Klimatyzacja" można powiedzieć "pomoc" i pani podpowie jakie są komendy. Myślę, że w twoim jest tak samo.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
- angielskim - francuskim - włoskim - hiszpańskim - niemieckim - portugalskim chyba wszystkie wymieniłem.
![]() 668855686 Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 04-12-2014 o 17:00 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Kuga St-Line
Silnik: 2.0 TDCI 180 PS AWD
Rocznik: 2019
|
mateusch - mam tak jak Ty, sterowanie głosem tylko USB i telefon. C-max`a mam z września tego roku - kupiony na Powstańców Śląskich w Krakowie. Patrzyłem do instrukcji i brak jakichkolwiek informacji o możliwości sterowania głosem systemu klimatyzacji, radia czy cd. Chyba taki jest obecnie "standard".
Jaki silnik wybrałeś? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
|
Witam
Ford stosuje dwa rodzaje systemów: a) starszy: bluetooth + Voice Control b) nowszy bluetooth + Ford Sync W wersji Voice Control - steruje się głosem prawie całym samochodem: klima, radio, CD W Ford Sync: telefon, USB, + obietnice powstania programów na smartfony zgodnych z Ford Sync Dodatkowo Ford rozróżnia a) Ford Sync 1.0 b) Ford Sync z AppLink 1.1 Instrukcja radia oraz Ford Sync powinna być w instrukcji obsługi samochodu pozdrawiam Arturek P.S. Instrukcja Ford Sync [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 05-12-2014 o 06:34 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Ford C-MAX Titanium
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Czy da się zmienić język obsługi z włoskiego na angielski? Ewentualnie znajdę gdzieś opisane komendy po włosku?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Też tego niedawno szukałem. Nie da się, język jest sztywno przypisany do modułu BT/VC. Ja mam francuski i ni czorta nie mogę się z babką dogadać. Z włoskim powinno być łatwiej, bo zbieżność między zapisem a fonetyką jest bardzo duża.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
|
Cytat:
Wejdź na włoska stronę Forda i pobierz instrukcję obsługi w języku włoskim => będzie opis włoskich komend Na polskiej stronie Forda - instrukcje są do pobrania w górnym menu, w dziale SERWIS pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#9 | |
|
![]() Zarejestrowany: 15-12-2009
Model: Grand C-Max Titanium
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2014
|