Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-11-2014, 19:57   #841
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy

Aktywowałem u kolegi 0rafal0 odpowiednią opcję elmconfigiem, sam modul obsługuje by audio w moim aucie a w jego nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może to kwestia wersji softu nawigacji?

Wczoraj miałem identyczny przypadek - BT audio nie pojawiło się po aktywacji, ale pojawiło się po aktualizacji Converse!! Trochę dziwne

////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-12-2014, 15:55   #842
michael_777
ford::amateur

Model: Ford Focus mk2 Fl
Silnik: 1600
Rocznik: 2008

Witam. Posiadam Forda Fokusa Mk II FL 2008. Mam radio tak jak w opisie. Jak mogę sprawdzić czy mam bluetooth? Chodzi mi o odbieranie rozmów telefonicznych. Przy nacisnieciu PHONE wyswietla się mute i ucisza sie radio. W podbitce obok włączników oświetlenia mam otwór zakratkowany srednica ok 3cm - mysle ze to mikrofon (napewno nie jest jest to pusty otwór) cos tam jest w kształcie mikrofonu. Jęsli nie mam to co muszę kupić żeby to działało? Dziekuje za porady i pozdrawiam wszystkich fordowców Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam
michael_777 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-12-2014, 18:46   #843
1endzi
ford::advanced

Imię: Andrzej
Model: Focus MK2 lift 1.6tdci HB, Mk3 lift HB
Silnik: 1.6tdci/2.0tdci
Rocznik: 2008/2015

Cytat:
Napisał michael_777 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Posiadam Forda Fokusa Mk II FL 2008. Mam radio tak jak w opisie. Jak mogę sprawdzić czy mam bluetooth? Chodzi mi o odbieranie rozmów telefonicznych. Przy nacisnieciu PHONE wyswietla się mute i ucisza sie radio. W podbitce obok włączników oświetlenia mam otwór zakratkowany srednica ok 3cm - mysle ze to mikrofon (napewno nie jest jest to pusty otwór) cos tam jest w kształcie mikrofonu. Jęsli nie mam to co muszę kupić żeby to działało? Dziekuje za porady i pozdrawiam wszystkich fordowców Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam
mikrofon powinien być koło lampki w podsufitce
1endzi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-12-2014, 19:25   #844
michael_777

no wlasnie pisałem ze jest tam cos podobnego do mikrofonu miedzy swiatłem kierowcy i swiatła pasażera w podsufitce ale czy jest bluetooth?
Stary 11-12-2014, 21:44   #845
1endzi

Cytat:
Napisał michael_777 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no wlasnie pisałem ze jest tam cos podobnego do mikrofonu miedzy swiatłem kierowcy i swiatła pasażera w podsufitce ale czy jest bluetooth?
źle przeczytałem,
u mnie po naciśnięciu "phone" podświetla się "setings" drugi po lewej na wyświetlaczu i po naciśnięciu przycisku pod nim, w opcjach pojawia się bluetooth
Stary 12-12-2014, 00:53   #846
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
no wlasnie pisałem ze jest tam cos podobnego do mikrofonu ...
Czy był fabrycznie bluetooth to się sprawdza po VIN na etis.ford.com

Zakładam, że BT nie było fabrycznie i to "coś podobnego" to po prostu gąbka stanowiąca rodzaj "zaślepi". Wyjmij lampkę i sprawdź palcem, to się przekonasz.
Stary 12-12-2014, 10:14   #847
michael_777

Cytat:
Napisał 1endzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
źle przeczytałem,
u mnie po naciśnięciu "phone" podświetla się "setings" drugi po lewej na wyświetlaczu i po naciśnięciu przycisku pod nim, w opcjach pojawia się bluetooth
ja jak nacisne phone to jest mute i radio jest wyciszone, a po nacisnieciu SET nie mam opcji bluetooth.
Stary 12-12-2014, 19:27   #848
1endzi

najwyraźniej nie masz BT, wejdź jeszcze jak tedi_k napisał na [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wpisz VIN i zobacz co masz od fabryki jeśli masz BT to będzie coś typu - "Tylko interfejs telef. BT/VC"
Stary 12-12-2014, 19:37   #849
michael_777

Cytat:
Napisał 1endzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
najwyraźniej nie masz BT, wejdź jeszcze jak tedi_k napisał na [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wpisz VIN i zobacz co masz od fabryki jeśli masz BT to będzie coś typu - "Tylko interfejs telef. BT/VC"
takie cos miedzy innymi pisze po wpisaniu Vin

Tylko interfejs telef. BT/VC
Ubogie wyp. z naw./CD/radiem AM/FM
Pakiet wyposażenia systemu ICE 22
Z 6 glosnikami
Pakiet instal. telef. B - Angielski
Moduł aktywowany głosem - Brytyjski
Ze Sterow.Radiem Na Kolumn. Kierown
Stary 12-12-2014, 22:56   #850
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

No to moduł BT/VC padł albo ktoś go wyjął przed sprzedażą auta. Schowek po stronie pasażera do demontażu. Moduł powinien być nad schowkiem mniej więcej w okolicy napisu "airbag" po stronie pasażera.
Odpowiedz

Tagi
blaupunkt , ford , mp3 , nawigacja

Zasady postowania