Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-12-2014, 17:17   #101
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Zakup Grand C-maxa z salonu

Alarmy fabryczny kosztuje 1500, więc ASO.

boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-12-2014, 17:33   #102
Wojtek Gdynia
ford::amateur

Imię: Wojtek
Model: Grand C Max
Silnik: 1.0 eco 125km
Rocznik: 2014

W Aso
Wojtek Gdynia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-12-2014, 13:50   #103
exciter79

Imię: Artur
Model: Grand C-Max
Silnik: 1.6

W końcu się doczekałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W piątek po południu odebrałem swoje pierwsze w życiu nowe auto - zapach nowego auta rzeczywiście ma coś w sobie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pierwsze wrażenia - tak jak ktoś pisał-warto było czekać. Wygodnie, wielka przednia szyba i generalnie jest super.

Drugie wrażenia - miałem pomysł aby czujnik parkowania tyłem zamontować po odebraniu auta -tak sugerował mi sprzedawca - z racji niższej ceny montowania w ASO. Po jednym parkowaniu już wiem,ze będę chciał czujnik na tył a jeżeli dadzą dobra cenę to i przód. Do tego jeżeli da radę zrobić lusterka składana elektrycznie to też się skuszę -chociaż po kilku wjazdach do garażu już nie jest to artykuł pierwszej potrzeby -pierwsze wrażenie miałem takie,że jest dość wąsko-ale póki co wiadomo-na parkingach staję na samym końcu tam gdzie dwa miejsca obok są wolne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Trzecie wrażenie - chyba jest stosunkowo niski z przodu i trzeba uważać na wyższych krawężnikach i wyboistych drogach.

Pytanie - pokazuje Wam sugestię zmiany biegu w dół? W instrukcji widzę obie strzałki,natomiast zapewne mam coś przestawione w ustawieniach i pokazuje mi tylko gdy trzeba zmienić bieg na wyższy.
Tel tez jeszcze nie udało mi się zsynchronizować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Po 130 km spalanie średnie 8,9 L - miasto, jeżdżę raczej mało agresywnie. Podobno silnik i inne elementy docierają się po około 1500 km, więc wtedy będę w stanie zaktualizować spalanie.

Silnik 150 KM chodzi bardzo fajnie - cicho a dynamika rewelacyjna. Pomysł z wersją Grand bardzo trafiony- córki wsiadają bardzo komfortowo -pytanie tylko jak wytrzymałe są prowadnice tych drzwi,ale o tym zapewne za kilka lat się przekonam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
exciter79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-12-2014, 15:38   #104
piohal

Model: Ford Grand C-MAX
Silnik: 1600
Rocznik: 2015
Domyślnie

Farciarz😉ja swój zamowię po świetach. Masz dwojke dzieci w fotelikach?jakie felgi ?chyba doplace do 17.
piohal jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-12-2014, 17:29   #105
exciter79

Jedno dziecko w foteliku, druga córka 9 lat i na środku jechała małżonka i mówiła,ze spoko z miejscem.

Felgi 16 - wygląda i sprawuje się ok.
Stary 15-12-2014, 17:36   #106
Wojtek Gdynia

Telefon warto zsynchronizować bo nawet sms czyta byłem w szoku a jeśli chodzi o strzałki to jeśli pokazuje ci do góry to i w dół pokarze wystarczy jechać 6 około 40 do 50 km/h i ci pokarze
Stary 15-12-2014, 18:05   #107
Atlis
ford::professional

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011

No jak jeździsz 40km/h na 6. biegu, to kara się należy...
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-12-2014, 19:08   #108
Wojtek Gdynia

Po prostu chciałem powiedzieć koledze jak może sprawdzić czy strzałka pokaże mu w dół
Stary 15-12-2014, 20:25   #109
exciter79

Ok to raz sprawdzę na wysokim biegu niskie obroty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A czytanie sms -wow Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Poszperałem na pewnym popularnym serwisie aukcyjnym i zamówiłem jeszcze gumowe dywaniki na zimę i chyba zamówię owiewki.
Stary 29-12-2014, 18:10   #110
piohal

Model: Ford Grand C-MAX
Silnik: 1600
Rocznik: 2015
Domyślnie

No i ja w końcu zamówiłem. Edition z ksenonami, klimą auto, relingi, pakiet winter, lampki led, kolor lunar sky. Czy ktoś się orientuje gdzie mozna dostać dolne chromowane listwy pod szybami ?przydaloby sie wymienić😀
piohal jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
c-max , ecoboost

Zasady postowania