Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-10-2014, 20:39   #21
TripTrop
ford::amateur

Imię: Tomasz
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: radio 2din -wejdzie jakies?

Witam ja zaś mam inny problem ciekawszy może znają Państwo na nie odpowiedź . Mam kable iso przelotkę cały komplet włącznie z radiem Philips .Tworzy się ciekawostka po spięciu wszystkiego Brak dźwięku cisza napięcie dochodzi włącza się ale cisza .Fabryczne gra normalnie inne już nie .

TripTrop jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-12-2014, 17:51   #22
damis1988
ford::beginner

Imię: Damian
Model: Focus
Silnik: 1.6

Witam
Właśnie wstawiłem do swojej foczki radio 2DIN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak to wygląda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://iv.pl/images/12794633186627445465.jpg

Ostatnio edytowane przez damis1988 ; 05-12-2014 o 17:54
damis1988 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-12-2014, 10:02   #23
grafmarr
ford::advanced

Model: Mondeo MKIV Kombi Ghia
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał damis1988 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Właśnie wstawiłem do swojej foczki radio 2DIN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak to wygląda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://iv.pl/images/12794633186627445465.jpg
A jednak da się założyć radio 2DIN tak, żeby miało to wygląd. Przymierzam się właśnie do takiej wymiany. damis1998 masz sterowanie radiem w kierownicy?
W naszym Focusie 1999 nie mam tego sterowania choć jest to wersja Ghia, ale zamierzam dołożyć również to sterowanie. Nie wiem tylko czy potrzebny będzie sam sterownik, czy także wiązka?
Ma ktoś jakąś wiedzę w tym temacie?

Ostatnio edytowane przez grafmarr ; 22-12-2014 o 10:07
grafmarr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-12-2014, 03:45   #24
jazzga7
ford::average

Imię: Radosław
Model: Ford Focus MK I GHIA
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: XII.2000
Domyślnie

myślę że skoro masz ghia to jest spore prawdopodobieństwo że masz obsadzony pin odpowiedzialny za pilota.
co do radia ro nie każde radio obsłuży Ci to sterowanie
jazzga7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-01-2015, 22:01   #25
damis1988

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] mam sterowanie radiem w kierownicy, jednak nie jest to chyba takie proste żeby je podłączyć do innego radia, nawet nie będę próbował Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a tak wygląda w nocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://iv.pl/images/62418451682495916786.jpg

Ostatnio edytowane przez damis1988 ; 02-01-2015 o 22:13
Stary 07-01-2015, 14:15   #26
Uziu
ford::expert

Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005

a jezeli mozna zapytc , wiele dales za te radio z ekranem ?
Uziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2015, 19:51   #27
damis1988

Cytat:
Napisał Uziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a jezeli mozna zapytc , wiele dales za te radio z ekranem ?
Tak się składa że akurat dostałem je w prezencie, wcześniej było użytkowane przez szwagra, jednak jest to starszy model avh-p3100dvd więc pewnie za dużo by nie kosztował gdzieś 400-500 używany
Stary 07-01-2015, 20:27   #28
Uziu
ford::expert

Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005

fajne jest , bardzo trzeba bylo przerabiac konsole ? bo widze ladnie wyprofilowane rogi konsoli , sam robiles ? czy na jakiejs maszynie ?
Uziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-01-2015, 15:50   #29
grafmarr
ford::advanced

Model: Mondeo MKIV Kombi Ghia
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał damis1988 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] mam sterowanie radiem w kierownicy, jednak nie jest to chyba takie proste żeby je podłączyć do innego radia, nawet nie będę próbował Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a tak wygląda w nocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://iv.pl/images/62418451682495916786.jpg
Jeśli masz sterowanie radiem w kierownicy, a ten model Pioneera ma gniazdo minijack RM do podłączenia sterowania przewodowego (na 99% ma takie), to akurat sprawa jest bardzo prosta. Podłączenie takiego Pioneera pod sterowanie z Focusa można zrobić na 2 sposoby:
1. Drożej (koszt ok. 150 zł), ale bez żadnych przeróbek sterownika, dokładając odpowiedni interfejs (dostępne w Polsce jest kilka modeli różnych firm, w tym jeden polski). Podpina się tylko odpowiednie wtyczki i gniazda, bez żadnych przeróbek i wszystko działa.
2. Tanio (koszt poniżej 10 zł jeśli się to robi samemu). Trzeba wymontować sterownik, rozebrać go i dokonać kilku drobnych zmian na płytce drukowanej oraz dołożyć kabelek z wtyczką minijack stereo. Dokładna instrukcja jest dostępna w internecie. Z własnego doświadczenia wiem, że najtrudniejsze w tej operacji jest rozebranie sterownika tak aby nie powyłamywać plastikowych zawiasów od przycisków i nie zrobić uszkodzeń zewnętrznych, ale wielu się to udało bez problemu.

Podsumowując, ja sterowanie będę dokładał (sprawdziłem, że mam okablowanie w samochodzie), kupiłem sterownik i interfejs (czyli zastosuję pierwszy sposób). Dlaczego? Sposób drugi można wykorzystać tylko dla urządzeń Pioneera i Sony przy czym, przeróbka płytki drukowanej jest inna dla każdej z tych firm. W przypadku zastosowania interfejsu możemy zastosować radio niemal każdej znanej marki (Pioneer, JVC, Kenwood, Alpine itd), wymienia się tylko sam kabelek sterowania dla konkretnej marki za kilkanaście zł.
grafmarr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-01-2015, 08:57   #30
damis1988

Cytat:
Napisał Uziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
fajne jest , bardzo trzeba bylo przerabiac konsole ? bo widze ladnie wyprofilowane rogi konsoli , sam robiles ? czy na jakiejs maszynie ?
z zewnątrz w konsoli nic się nie zmienia, trzeba tylko zeszlifować takie wypusty na górze i dole otworu na których trzymało się fabryczne radio a boczne zostawiamy, oraz trzeba zeszlifować jeszcze trochę włącznika świateł awaryjnych... ja to robiłem szlifierką i papierem ściernym.

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

dzięki chyba sobie kupię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a gdzie i jak tego szukać?
Odpowiedz

Zasady postowania