![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#321 |
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
![]()
Wiem, że przydatne, bo założyłem pikające czujniki (bez wyświetlacza) nawet do auta, w którym światłą wsteczne miały potężny kawał odbłyśnika i naprawdę oświetlały przestrzeń za pojazdem. Teraz jakoś nie mogę się zmotywować (chociaż światło cofania też jest bezużyteczne, bo za nisko) i czujniki czekają w pudełku już od miesiąca. Pikanie zawsze uważałem za zupełnie wystarczające. Mam stary nawyk patrzenia do tyłu, bardziej niż w lusterka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Jak się nie ma wizualizacji, to "pikanie" musi być "wystarczające"... Jak się raz zobaczy, o ile lepiej jest z wizualizacją, który czujnik pika - to już nigdy pikanie nie będzie wystarczające...
![]() |
#323 | |
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
![]() Cytat:
Patrzę na wyświetlacz i dojeżdżam np na 10-15 cm - coby niepotrzebnie nie wystawał z parkingu i nie kusił kogoś żeby puknąć. Nie widzę nic dziwnego w patrzeniu na wyświetlacz , przecież nie patrzysz na wyświetlacz cofając , a zerkasz jak już dojeżdżasz Ja osobiście tego nie używam bo mam cały czas wyświetlacz położony Ale zaznaczyłem że jest to bardzej przydatne dla osób mających problem z widzeniem przestrzennym. Poczytaj o tym jak nie wiesz co to , bo ja znam takie osoby i nie jest to choroba wykluczająca jazdę samochodem Masz swoje czujniczki na pikanie to sobie je miej nawet na gwizdanie. Podałem przykład że jeżeli ktoś chce niech do mnie napisze i podam nazwę tego czegos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 04-01-2015 o 23:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK4 kombi GHIA Czarna Pantera
Silnik: 1,8 TDCI 125
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
![]() Imię: Radek
Model: VW Passat Alltrack
Silnik: 2,0 TDI 4MOTION
Rocznik: 2012
|
![]()
Ponawiam pytanie, bo dyskusja znów poszła nie w tym kierunku...
Jak wygląda sprawa aktywacji dołożonego oryginalnego zestawu czujników z modułem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Normalnie. Jak w przypadku pozostałych modułów - komputerem (najwygodniej programem ELMconfig).
![]() |
#327 | |
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
![]() Cytat:
I hulaaaaaaaaaaaaaaaaa
![]() |
![]() |
#328 |
|
![]()
I o to mi chodziło. Dzięki. Potrzebowałem tej informacji, żeby zdecydować czy kupować graty i złożyć wszystko przy okazji montażu haka. Na razie mam w garażu ori instalację haka z modułem i hak. Resztę zaraz zamawiam. Montaż jak się ociepli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
Warto sprawdzić,czy ford był na tyle hojny by "dać" instalację pod tylne czujniki parkowania,bo bez tego będzie "troszkę" pracy.W przedlifcie jeśli jest instalacja to jest zakończona na 12 pinowym złączu przy tylnym zderzaku.Jak jest w polifcie,czy tak samo tego nie wiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
|
![]()
Mam nadzieję, że w mojej wersji będzie!!!???? Wyczytałem w którymś poście, że zdarza się, że Ghia i Titanium mają nawet moduł czujników pomimo ich braku w zderzaku, więc liczę że wtyczka jest pod tapicerką. Kurcze nie mam teraz czasu, żeby zrobić cała robotę a nie chcę rozbebeszyć bagażnika i tak jeździć nie wiadomo jak długo. Niestety podejrzeć tego bez rozbierania boku nie można...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
czujniki , mk4 , mondeo , parkowania |
|
|