![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
|
A nie chciał byś się podzielić wiedzą, na temat ciśnienia w cylindrach w Twoim silniku, bo może niektórzy wtedy mieli by porównanie, co to jest cisnienie w porządku, jakie są jego wartości. Założyłeś temat, i tylu kolegów służy Ci swoją wiedzą, a Ty jednak się nie odwzajemiasz tym samym, mając wykres i nie podzielić sie z kolegami.
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Henry
Model: focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2001
|
Podzielę się jak odbiorę auto od mechanika (wszystko mu zostawiłem do wglądu).
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus
Silnik: Benzyna 1,6 16v
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Autko jak twoje z LPG z 2003 roku 1,6. Reduktor mam wpięty szeregowo więc niby źle, ale podobno reduktory ma zwiększony przepływ więc raczej to nie ma znaczenia poza tym jest wpięty w mały obieg. Temperatury też mi skakały więc kupiłem nowy termostat o obniżonej temperaturze otwarcia oryginał w ASO. Teraz temperatury silnika idealne 90-100. Czujnik temperatury ten w głowicy trzeba uważać jak się wkręca bo jak za mocno się go wkręci to pokazuje głupoty, są o tym wątki poczytaj (jakiś chory pomysł). Nie mierzy on temperatury płynu tylko głowicy. Dziwne tylko bo u mnie silnik nie przechodził w tryb awaryjny więc możesz mieć więcej nieznanych problemów. Na wolnych obrotach też czasami przygasa i faluje ale TTTM. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Henry
Model: focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2001
|
Problem rozwiązany!
Okazało się, że 2 łopatki w pompie wody były połamane. Po wymianie pompy problem zniknął. Aż dziw, że kilkunastu mechaników (w tym kilka serwisów ASO!) nie potrafiło sobie z tym poradzić, a każdy kolejny wymyślał większe od poprzedniego bzdury! Dodam, że pompa była (niby) sprawdzana przez jednego z poprzednich mechaników, ehh... Gdyby ktoś szukał dobrego, sprawdzonego mechanika z okolic Poznania polecam: 724-843-596. Temat do zamknięcia. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012