![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Witam,
nie spodziewałem się, że trafię i tutaj, ale w życiu różnie bywa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam już Fusiona, ale on będzie dla mojego taty, a sobie chcę kupić takiego w wersji plus. Maksymalnie mogę na niego wydać 17-18 tysięcy i nawet znalazłem kilka typów, ale mam swoje zastrzeżenia (znam ten samochód na wylot). Silniki jakie biorę pod uwagę to 1.6 benzyna, 1.6 tdci i ostatecznie 1.4 benzyna. Moje przebiegi będą symboliczne - zależy mi tylko na nienagannym stanie technicznym i wizualnym Oto moje propozycje (oczywiście jak najbardziej wskazana będzie chłodna ocena) Nr 1. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] do tego mam stosunkowo blisko, ale nie podoba mi się tylna klapa (możliwe, że jest niedomknięta, rygiel jest za mocno wysunięty lub była wymieniana) Nr 2. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ten jest fajny, ale mam kawaek drogi, żeby go zobaczyć Nr 3. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] do tego też mam blisko, ale wygląda na to, że ma uszkodzony mechanizm wycieraczek (są zbyt wysoko ułożone w stanie spoczynku) i brakuje mu kilku elementów wyposażenia, które będę musiał dołożyć, ale to nie problem, poza tym z racji, że jest to wersja + na tylnej klapie powinien widnieć taki symbol, tam jednak go nie ma i od razu budzi się podejrzenie czy klapa nie była wymieniana ? Za wszelkie uwagi dziękuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
S P R Z E D A M :Wyprzedaż garażowa, posiadam trochę części do różnych modeli Forda: https://forum.fordclubpolska.org/sho...38#post3446638 Ostatnio edytowane przez kubaw20055 ; 25-01-2015 o 13:21 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Jesli chodzi o tego 2 to na mobile.de jest 9 sztuk w tej cenie!! To juz powinno dac do myslenia.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
Model: Focus
Silnik: PNDD + LPG
Rocznik: 2018
|
No to jak masz blisko to oblukaj pierwszego. 2 razy już mnie ktoś całował w tyłek i ta klapa albo jest niedomknięta albo wjechał w niego Robur. Przy miejskich cmoknięciach
i dobrym warsztacie nie widzę problemu. Szybie sprawdzenie szczelin pomiędzy tylnymi drzwiami a błotnikiem, lampami a błotnikiem, wnęki na koło, tylnego pasa od spodu da odpowiedź, czy naprawa była, a jeśli tak, to czy poważna czy nie. Oryginalny podłokietnik jest trudny do dołożenia, a trzeci go nie ma. Z drugiej strony trzeci to benzyna, więc lepszy na małe przebiegi. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 Tddi 115 KM - 150 KM HEKO !!
Rocznik: 2002
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
Oblukaj lepiej te dwa bliżej ciebie, wybierając sie do Wągrowca spodziewaj si wyrzucenia kasy w błoto, tam i nawet z sprasowanych aut robią spowrotem auto. Ten benzin fajny jak n a małe przebiegi i silnik mało awaryjny, Ale ten 1.6 tdci 90KM w góry fajna sprawa i jest bez dpf a sprzęgło dużo wytrzymuje w tych jednostkach przy normalnym użytkowaniu.
Bump: Przecie to to samo auto co podałeś niżej tylko na OLX-ie. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
W takim razie ten z ogłoszenia nr 2 odpada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poprosiłem sprzedawców o przesłanie numerów vin (fusion fioletowy i czarny). Fioletowy wydaje się być atrakcyjniejszy pod względem wyposażenia, czarny jest bardziej szykowny z zewnątrz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale cały czas szukam innych. Jakiś tydzień temu na olx był fioletowy plus z dodatkowymi nakładkami na zderzakach, ale ktoś już go sprzątnął Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#7 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Fiesta mk6 van/Courier Turneo
Silnik: 1,4 68KM/1,0B 100KM
Rocznik: 2008/2017
|
fusion to dziwny jak dla mnie samochód... często golas, silnik mający kilka koni mechanicznych i cena dobrze wyposażonego focusa mk2 a do tego podobno bezawaryjna konstrukcja, nawet mój mechanior stwierdził że żadnych poważnych napraw nie pamięta żeby w fusionie dokonywał
ale jak widzę climatrona i dwukolorową tapicerkę to zaczynam inaczej patrzeć na to auto ale myślę że takich wersji jest bardzo mało
|
|
|
#8 |
|
|
Ten fioletowy ewidentnie dostał w tył, natomiast czarnego nawet nie pojadę oglądać. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia dokładniej i od razu widać, że coś jest nie tak, chociaż sprzedawca zapewnia, że auto jest bezwypadkowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Listwy błotników i progów nie znajdują się w jednej linii i sprawiają wrażenie dopasowanych na siłę (dodatkowo brakuje jednej zaślepki progowej), co w zetknięciu ze zdjęciami innych egzemplarzy utwierdza mnie w przekonaniu, że ten samochód nie jest bezwypadkowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego, co widzę na allegro to po prostu nie ma co kupić - w większości są to słabo wyposażone wersje z podstawowymi silnikami. Jest jeszcze kilka plusów, ale albo są po przejściach albo są podniszczone. Może łatwiej będzie znaleźć fiestę mk6 1.6 PB lub 1.6 tdci albo benzynowego focusa mk2 5d lub w wersji sedan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Znalazłem jeszcze coś takiego: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Auto z tego, co widzę dopiero do opłat i chyba nie był serwisowany w aso (ostatni wydruk pochodzi z jakiejś stacji szybkiej obsługi) i kolejny, który ma coś nie tak z mechanizmem przednich wycieraczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza tym wyposażenie nie jest rewelacyjne, brak podgrzewania przedniej szyby czy automatycznej klimatyzacji, nie ma też esp a w ogłoszeniu jest napisane co innego A tutaj samochód opisany jako bezwypadkowy, ale nie jest już napisane, że został zreanimowany przy użyciu przypadkowych części Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jednym słowem tragedia
S P R Z E D A M :Wyprzedaż garażowa, posiadam trochę części do różnych modeli Forda: https://forum.fordclubpolska.org/sho...38#post3446638 Ostatnio edytowane przez kubaw20055 ; 01-02-2015 o 10:21 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Tak patrzę na te wszystkie ogłoszenia i wniosek nasuwa się taki, że prawie wszystko jest sprowadzone, uszkodzone (lub było uszkodzone), po korekcie licznika...
Podejrzewam, że pewnie skończy się na zakupie nowej Fiesty w salonie (trzeba będzie dozbierać więcej grosza), bo nie widzę na razie szans na znalezienie czegoś naprawdę godnego uwagi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#10 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-11-2006
Model: Focus MK1
Silnik: 1,8pb
Rocznik: 2002
|
W Berlinie stoi piękne Calero. Co prawda przedni pas z chlodnicami do roboty, ale warto. Sam mozesz sobie naprawic.
Ja osobiście nic złego w naprawach dobrze zrobionych nie widzę. Kupisz nowe bezwypadkowy, za chwilę będzie kabum i juz jestes pozamiatany |
|
|
|
![]() |
|
|
|