Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-01-2015, 12:23   #21
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Gumowe osłonki na ranty drzwi

Doskonale pomyślany badziew! Napakowali ludziskom do głów jakie to rewelacyjne w reklamach, ci się do tego oślinili, zakupili, a potem zakupią jeszcze raz, i jeszcze. To jest pomysł. FoMoCo ma łeb!

weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2015, 12:34   #22
pjetrucha
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150 KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał kumek111 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Kolego utrzymanie tej ochrony kosztuje. W aso za tą łapkę powiedziano mi 400zł plus wymiana. Nie mówiąc iż wcześniej urwały się osłony gumowe . cena za szt koło 180zł. Szkoda inwestować w te krawędzie mi z 4szt działa tylko jedno. Gwarancji na to nie ma bo panowie w aso twierdzą iż użytkownik to psuje.
To dziwne bo mi za samą osłonkę powiedziano 68,76zł brutto...
Mój element na szczęście udało się uratować "kropelką".
pjetrucha jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2015, 12:56   #23
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał eczek33 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ułamała mi się ta "łapka" od aktywnego zabezpieczenia drzwi od strony kierowcy w FF III hatchback. Wie ktoś może jaki to jest numer katalogowy części? Chodzi o ten element, który wyskakuje przy otwarciu drzwi i łapie za krawędź. Gdzie to mogę kupić?

Aktywne zabezpieczenie krawędzi drzwi
Witam

Widzę u Ciebie rocznik 2014 => skoro auto na gwarancji, to jedź i wymień gwarancyjnie

W ASO w Krakowie bez problemu wymienili / naprawili gwarancyjnie , ten element osłaniający drzwi
Poszedłem do nich z ułamaną osłoną w garści i myślałem, że dadzą mi inny => musieli uruchomić procedurę, zamówić, a następnie wymienili w ramach gwarancji

2) Tu są te elementy do kupienia na allegro

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

pozdrawiam
Arturek
Stary 17-01-2015, 17:11   #24
pjetrucha
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150 KM

Przeglądałem i znalazłem przy okazji:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Może Ci się przyda. W opisie jest numer części.
pjetrucha jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2015, 13:41   #25
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020

Ja szukam jednej osłonki na tył lewej. Niestety jakiś artysta w myjni ręcznej mi to urwał. W ASO kosztuje 126 zł a używki nie znalazłem. Gdyby nie ten przykry incydent to wszytsko od pół roku działa bez zarzutu.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2015, 15:28   #26
dagie
ford::beginner

Imię: Darek
Model: Focus Mk3 kombi
Silnik: 1,0 EcoBoost 125KM
Rocznik: 2012

Chciałem to zamówić przy zakupie, ale jakoś mi to umknęło i teraz widzę, że chyba dobrze się stało, bo może być z tym więcej kłopotu niż pożytku. A tak swoją drogą trochę to dziwne, że przy zakupie taka opcja kosztuje 200 zł za 4 drzwi, a w sytuacji awaryjnej musisz wydać więcej za sztukę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dagie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2015, 16:45   #27
fanatyk81
ford::average

Model: focus kombi
Silnik: ST hybrid 313KM/486Nm
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał dagie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chciałem to zamówić przy zakupie, ale jakoś mi to umknęło i teraz widzę, że chyba dobrze się stało, bo może być z tym więcej kłopotu niż pożytku. A tak swoją drogą trochę to dziwne, że przy zakupie taka opcja kosztuje 200 zł za 4 drzwi, a w sytuacji awaryjnej musisz wydać więcej za sztukę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bez problemu dziala to u mnie ponad rok. natomiast trezba rzeczywiscie uwazac zeby nie przytrzymac tego elementu przy zamykaniu drzwi. niewielka sila jest potrzebna zeby to przytrzymac aby sie nie schowało-trzeba uzywac klamki do zamykania drzwi. jesli sie klapnie drzwiami trzymaja za ten element to na pewno sie nie schowa bo sila go chowajaca nie jest duza i mozna go przytrzasnac.
raz mis ie nie schowal ale nie uszkodzil sie ani nic nie obil.
natomiast pare razy drzwi mi polecialy a to zadzialalo tak jak powinno.

wydałbym ponownie 250zl. a ze w ASO ta czesc jest drozsza niz w cenniku przy zamawianiu samochodu to mnie nie dziwi, bo przecież kupienie nowego samochodu w ASO w czesciach nie bedzie tansze niz kupienie go w jednym kawalku.
fanatyk81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2015, 20:00   #28
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020

Mi to się akurat bardzo przydaje w garażu. Taki samochód był na stoku i nie miałem wyboru. Skoro jest i działa to nie ma co narzekać. Muszę uzupełnić wyłamane przez jakiegoś hi-mena z myjni. Jestem aktualnie na etapie roszczenia wobec myjni. Jeśli do wymiany będzie tylko osłonka to w ASO jest za 126 zł. Jeśli całość to plus 440 zł. Piszę jeśli, gdyż żona wyjechała dziś rano samochodem w 3-dniowa trasę powiadamiając mnie o tym uszkodzeniu a ja jeszcze tego nie widziałem i nie mogłem ocenić strat.
Mam nadzieję, że skończy się dobrze a panowie z myjni nie poniosą dużej straty.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2015, 06:36   #29
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Witam

Tym którzy chcieliby sobie dołozyć ten "patent" przypomnę, że potrzebne są otwory po dwóch stronach drzwi
a) po stronie zamka - na zewnętrznym boku drzwi
b) po stronie zawiasów - na wewnętrznym boku drzwi => wystaje tam bolec, który "napędza" ten mechanizm

pozdrawiam
Arturek
Stary 29-11-2015, 20:25   #30
misfit
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Ford Focus MK3 Kombi
Silnik: EB 1.6 182KM

Cytat:
Napisał nori76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i pierwsze pytanie czy tego się nie da przytrzasnąć.... nie! nie da się !Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Da się! Miałem taką sytuację, otworzyłem drzwi osłonka nie wskoczyła prawidłowo na krawędź (czego nie zauważyłem) i przy zamykaniu drzwi nie schowała się, co wydaje się nieprawdopodobne z uwagi na fakt że zamyka ją bolec z drugiej strony drzwi. Ułamałem tym samym osłonkę na krawędź. W serwisie forda wymienili mi to w ramach gwarancji, więc pewnie nie tylko mi się to zdarzyło.

Myślę, że trzeba ten mechanizm od czasu do czasu przesmarować, problem w tym że trzeba do tej czynności zdemontować całą tapicerkę, bo ja żadnych pkt smarowania nie znalazłem?
Odpowiedz

Zasady postowania