![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adrian
Model: Fusion
Silnik: 1,4
Rocznik: 2004
|
Do wymiany pompa sprzęgła, dopiero wczoraj zauważyłem wyciek. Dziś samochód stoi u mechanika. Powiem jeszcze że miałem (jak sié teraz okazało) typowe objawy - ciężko wskakująca 1 i wsteczny, wyciek w kabinie na dywanik. Mam nadzieję, że to jedynie tyle.
Pompa weszła nowa, układ odpowietrzony, ale sprzęgło zaczęło się ślizgać. Został wymieniony komplet z wysprzęglikiem - wiedziałem że mnie to czeka, nie wiedziałem tylko kiedy, bo od momentu kupna brało wysoko. Teraz jeździ się bardzo elegancko choć trochę ciężko przyzwyczaić do sprzęgła w samej podłodze :-). Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Do następnego :-) Ostatnio edytowane przez skull1311 ; 06-02-2015 o 01:05 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
No i klops. Sprzęgło zaczęło znów brać wyżej? To normalne, że z dnia na dzień to się zmieniło? U was też tak jest, czy muszę podskoczyć do mechanika, żeby się tym zainteresował?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
Imię: Michał
Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
|
a może układ jest zapowietrzony?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Dziś u niego byłem, wsiadł ze mną i podjechał. Sprzęgło bierze w połowie położenia. Ogólnie jeździ się dobrze, za bardzo się wystraszyłem :-).
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| fusion , hamulec ręczny |
|
|