![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysiek
Model: MondeoMK3
Silnik: 1.8 125KM
Rocznik: 2001
|
Witam wszystkich.
Zakupiłem sobie nowe radio marki Pioneer. Podczas wsuwania radia do szufladki, zostawiłem je włączone, normalnie grało, już prawie dosunąłem je do końca i nagle zgasło :/. Bezpieczniki nr 69 mi 84 już sprawdziłem multimetrem, są sprawne. podświetlenie wnętrze auta oraz zegarów działa bez zarzutu. Oryginalne radio po ponownym podłączeniu niestety także nie działa tylko świeci się jego podświetlenie kiedy włączę światła zewnętrzne. Co mogło się stać, czyżbym złamał kabel masy, lub zasilania? Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 21-02-2015 o 13:51 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Dziś sprawdzałem złącze zasilające, wydaje się ze jest wszystko ok.
Obie Masy są, jest zasilanie ze stacyjki i jest zasilanie stałe. W starym oryginalnym radiu tylko świeci się po kluczyku podświetlenie guzików i pokręteł. Dodam jeszcze że gdy Oryginalne radio połączę masę z podtrzymaniem, to wyświetlacz radia pulsuje, nic więcej się nie dzieje. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: MK 5
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT 180 hp
Rocznik: 2018
|
A bezpiecznik w samym radiu sprawdziłeś ?
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: x
Model: x
Silnik: x
Rocznik: x
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
|
Miałem dość podobną sytuację - u mnie wadliwa okazała się kostka, która przy poruszaniu płatała figle i nie zapewniała styku w pinach. Jeśli reszta zawiedzie sprawdź też to.
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
Napięcie sprawdzałem miernikiem z wbudowaną żarówką. Takie małe w metalowej obudowie podobne do probówki z kabelkiem i szczypczykami. Zaś co do kostki, to jeszcze jutro po pracy posprawdzam. Znajomy mówi ze najprawdopodobniej załamałem któryś kabelek w wiązce zasilającej podczas wsuwania radia. Sprawdzałem kostkę miernikiem 12v i organoleptycznie zdejmując materiałową izolację zabezpieczająca kable. Usterki nie znalazłem. Coś czuje ze któregoś pięknego dnia wybiorę się do jakiegoś specjalisty. Napisze co z tego wszystkiego wyniknie, i czy uda się to naprawić. Ostatnio edytowane przez Kwax ; 17-02-2015 o 20:10 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Cytat: A bezpiecznik w samym radiu sprawdziłeś ?
Usterka naprawiona. Kabla na szczecie nie ułamało. Upaliło bezpiecznik nr 71 ;/, podczas wsuwania radia do kieszeni tylna obudowa radia coś zetknęła i poszło spięcie. Elektryk zabezpieczył tył radia izolacją, aby nie było już więcej podobnych przypadków. 10 minut roboty - Koszt Usługi 40 zł. Pozdrawiam. |
|
|
|