![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
No właśnie niby wszystko na tą chwilę ok, ale boję się że zaraz turbo dojdzie, sprzęgło i cholera wie co jeszcze, ford ma już w końcu naście lat. Jutro będzie uszczelniacz, naleję i zobaczymy. Budżet miałbym trochę większy, niż przy zakupie Focusa, ale też bez szału, 12 tysięcy to maks. Nie wiem, muszę się trochę zastanowić, rozważyć wszystkie opcje i wtedy podejmę decyzję.
Xperia Z1 tap tap
|
|
|
#32 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
no za to czegos konkretnego nie znajdzie, a nowe diesle to skarbonki, niech Ci sie trafi ze strzelona 2 masa, turbina , albo wtryskami to znow skarbonka bez dna...
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
|
No właśnie. Z jednej strony nie opłaca mi się remont, z drugiej nie opłaca się sprzedaż. Benzyna mi się nie bardzo kalkuluje, gazu nie chcę, a diesla ciężko znaleźć w stanie do użytku...
Xperia Z1 tap tap
|
|
|
#34 |
|
|
jezdzic puki sie kupy trzyma i tyle, unia teraz dazy do przyblokowania produkcji aut z silnikami diesla, we francji starsze auta bodajrze do 2002 roku z silnikami diesla maja byc kasowane, nowe diesle w koncu przestana spelniac normy i wyjdzoie tak ze z dieslem zostana jedynie ciezarowki i traktory, w osobowe beda pakowali PB motory. Tylko patrzyc jak nie beda sie mieli czego czepic i na inne kraje wejdzie ustawa o skasowaniu kopciuchow starszych jak iles tam lat.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
|
Z drugiej strony zastanawiam się, czy nie popytać po warsztatach, może ktoś taniej to zrobi i warto byłoby zainwestować w fokę i zrobić na cacy. Dylemat mam...
Xperia Z1 tap tap
|
|
|
#36 |
|
|
watpie czy zrobi, jak by nie patrzyc caly silnik trzeba rozebrac,moze jakis przydomowy mechanik po czasie by to zrobil za polowe ceny.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
No właśnie tak myślę, żeby poszukać kogoś, kto chciałby się podjąć za mniejszą kasę. Nie mogę zostać bez samochodu, a bez sprzedania focusa nie kupię nowego, tyle, że jak uda mi się focusa sprzedać, to też od razu nie znajdzie się godny następca, a ja nawet dnia nie mogę być bez samochodu. No też nie miał lepszego miejsca na wycieki.
|
|
|
#38 |
|
|
jezdzij, przyjdzie lepszy czas , wpadnie wiecej waluty to pomyslisz o zmianie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Liczę na cudowną moc uszczelniacza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzisiaj pojechałem w trasę, pogoniłem go i sucho, to pewnie z powodu nówki oleju.
Dzięki Uziu za wszelkie sugestie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Xperia Z1 tap tap
|
|
|
#40 |
|
|
wlales tego max life ?
Nie ma za co kolego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., sam narazie dojezdzam starego focusa, bo mialem wymieniac na cos nowszego i z dieslem ale sam juz nie wiem , do podzespolow nie wejdzie, mozna polatac sporo ale jak zaczna padac newralgiczne czesci to drenacja kieszeni. I teraz mysle ze moze alternatywa bedzie jakas mala wirowka na benzyne , spalanie bedzie w normie, a i moze nie bedzie tak zalatana jak przyjdzie kupic z 2 giej reki. |
|
|
|