Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Fotorelacje z napraw
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-07-2012, 14:31   #1
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie [mondeo mk4 po lifcie]Demontaż przednich reflektorów - film dla forumowiczów

Witam
Specjalnie dla tego zacnego forum przygotowałem film który pokazuje jak zdemontować oba przednie reflektory w parę minut w mondeo mk4.
Reszta jest prosta więc tego nie nagrywałem.
Generalnie film postanowiłem nagrać po tym jak poczytałem wątki na forum i wyszło na to że za pierwszym razem to nie jest taka prosta sprawa, trzeba odchylać zderzak i inne cuda.
Okazuje się ze to wszystko jest znacznie prostsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Link do filmu:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Będzie jeszcze wersja angielska Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez SrebnaStrzała ; 22-07-2012 o 12:07
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-10-2014, 11:35   #2
midisso2010

Smile Odp: [mondeo mk4 po lifcie]Demontaż przednich reflektorów - film dla forumowiczów

czesc, nie jestem pewien czy jest dobrze montowany. Po wlozeniu reflektor nadal sie rusza. Zapewne nie zalapal zaczepu na dole. Zauwaz, ze dobrze zamontowany reflektor po odkreciu srub nadal sie trzyma i nie da sie go prawie wcale poruszyc naciskaja palcem z gory

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 24-02-2015 o 08:37
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-11-2014, 18:11   #3
SrebnaStrzała

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Odp: [mondeo mk4 po lifcie]Demontaż przednich reflektorów - film dla forumowiczów

U mnie po zamontowaniu wszystko ok, może źle wsadziłeś.
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-11-2014, 18:21   #4
juri2069

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: [mondeo mk4 po lifcie]Demontaż przednich reflektorów - film dla forumowiczów

Mi też nierówno weszło za pierwszym razem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale ja bardziej się skupiłem patrząc pod reflektor aby ten bolec ( trójkątny ) wszedł gdzie trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Filmik super. Będę sięjutro bawił bo mi 1 cm wystaje lampa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-11-2014, 12:04   #5
tiger02
ford::average

Imię: TOMEK
Model: FORD MONDEO MK4
Silnik: 2,0 benzyna
Rocznik: 2009

Kolego serdeczne dzięki za przydatny filmik
tiger02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-02-2015, 23:20   #6
MaXyM

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

Odkopie...
Wlasnie poleglem na odpinaniu kostki od lamp. Przeszukalem caly internet i nic.
moze ktos podpowiedziec jak to sprawnie zrobic zeby nic nie polamac?
Stary 23-02-2015, 23:30   #7
gregor75
ford::professional

Imię: gregor
Model: focus mk3/fiesta mk6
Silnik: 2.0 tdci 140km/1.3 70km
Rocznik: 2014/2008

znaczy się której kostki ?
Stary 23-02-2015, 23:38   #8
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odkopie...
Wlasnie poleglem na odpinaniu kostki od lamp. Przeszukalem caly internet i nic.
moze ktos podpowiedziec jak to sprawnie zrobic zeby nic nie polamac?
Mam to samo. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dlatego wymieniam żarówki bez odpinania kostki (wtyczki reflektora).Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-02-2015, 23:58   #9
MaXyM

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

z zarowkami daje rade. Wyciaganie wkladanie reflektora tez juz mam opanowane.
Ale potrzebuje je odpiac.. i za cholere nie wiem jak.
Zagladalem do otworow/zapadek, swiecilem prosilem... no nie mam pomyslu
Stary 17-03-2015, 18:51   #10
savo
ford::advanced

Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK 4
Silnik: 2.0 PB 145KM
Rocznik: 2008

A jak to wygląda z wyciągnięciem reflektorów w przed liftachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dwa lata temu jak dokładałem ledy to trochę żeśmy się namęczyli żeby wyciągnąć reflektor.
Czy ma ktoś jakiś patent na nieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A może jakiś filmikGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chcę się zabrać za blackline, ale nie mam zamiaru niczego połamać, więc wolę się wpierw zapytaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
savo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania