Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-02-2015, 16:27   #351
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

Dzisiaj byłem jeszcze z żoną porównywać Mondeo i Passata. Zdaniem żony Passat to starcie wygrał, zwłaszcza jeśli chodzi o wykończenie, komfort za kierownicą jak i wygląd wnętrza. Zewnątrz obydwa nie zachwyciły.
Jednak cena diesla 2.0 Passata w automacie to wydatek co najmniej 135k PLN w porównaniu do ok 120k za Mondeo. Ekonomia i czas dostawy zwyciężyły z wrażeniami estetycznymi i zamówię w przyszłym tygodniu Mondeo. Z altancary się wyleczyłem bo nie jest warta takiej dopłaty, 180PS tez brać bez sensu bo za ok 1k można go podkręcić. I tak za ok 120k po rabatach będzie pewnie zamówiony ciemny Magnetic. O czerwonym też myślałem ale dzisiaj w Auto Plazie stał taki lekko przybrudzony na placu i podczas pochmurnej pogody wyglądał bardzo tak buraczkowo. Zupełnie inny kolor niż jak go widziałem wcześniej wypolerowanego w słoneczny dzień.

kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2015, 16:39   #352
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

B8 moja żona powiedziala ze to samochód dla emerytów niemieckich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie podobal jej się kompletnie. FAktycznie B8 jest lepeij wykonczony ale ja szczerze tez nie mam ochoty go pilnować bo zaraz beda go walić na potęge, a później gryźć sie z ubezpieczycielem żadna przyjemność. Silnikowo powiem tak lepsze parametry ma passat ale co do trwalości to stawiam na PSA. MAm w domu silnik ze stajni PSA 150 000 przebiegu i chodzi jak zegarek szwajcarski nigdy mnie nie zawiódł nic przy nim nie robilem oprócz zmiany softu.

Bump: A benzynę i to FORDA teraz biorę z jednego powodu : prosta może wolna skrzynia, brak dpf, brak koła dwumasowego silnik w miarę sprawdzony,nie slychać zeby chlał olej jak VAGi i to tyle.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2015, 16:43   #353
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Co Wy o tych żonach...
Przecież wiadomo że każdą można tak zmanipulować że prędzej czy później i tak będzie miała takie samo zdanie jak nasze. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przynajmniej jeśli chodzi o samochody Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2015, 16:43   #354
biner

Gdybym walił kilosy i ten samochód zarabiał na mnie to bym pewnie bez wahania wziął diesla, ale jak go kupuje na dłuży okres min 6 lat

Bump: Nie moja się nie wtrąca bo ona patrzy z zew czy ładnie wygląda a w środku to ją wali zresztą ona nie widzi różnicy heheh B8-a MK5 w środku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: A i jeszcze jedno biorę benzynę dla tych ozdobnych koncówek w zderzaku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 28-02-2015, 16:50   #355
kruger

Cytat:
Co Wy o tych żonach...
Przecież wiadomo że każdą można tak zmanipulować że prędzej czy później i tak będzie miała takie samo zdanie jak nasze. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przynajmniej jeśli chodzi o samochody Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moja pracowała w tej branży dłuższy czas więc tak łatwo zmanipulować się nie daGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanawiam się czy jest sens zamawiać Active Citi Stop, niby tylko 900 PLN ale nikt nie wie jak i czy to w praktyce będzie się sprawdzało. To co biner napisałeś, ze nie zadziała jak auto stoi przed nami na światłach jest jakieś dziwne. Tak naprawdę nie ma pewności w jakich warunkach będzie aktywne.Prędzej chciałbym ACC ale ponad 5k nie wydam na to.

To w koncu które wersje mają te ozdobne końcówki? nie tylko najmocniejsze????
Stary 28-02-2015, 16:57   #356
biner

Sam jestem ciekawy jak to działa, ACC to bajka ale nie za 5k te ceny to oni maja z kosmosu naprawdę. Koleś co mi to opowiadał uprzedza klientów o tym jak dziala żeby nie mieli pretensji.Nie wiem czy prawdę mówił trzeba by było samemu przetestować. Gdzieś wyczytałem że kobitka dojeżdżała do rogatek 15-20 km na godzinę i zahamowało, a drugi pisal że postawił karton i nie działa. Ten system jest zawiniety jak ten cały FORD POLSKA i ta siec dielerska ktora nie ma pojęcia co sprzedaje ,nie potrafią odp na konkretne pytanie nawet te głupie ozdobne koncowki. Słyszałem 4 wersje tych palantów i każda inna

Bump: a najbrdziej się podniecają że jest amortyzator w przedniej masce. Jakby to było najwazniejsze, powiedziałem mu że mam nadzieje że mk5 jest tak dobry ze nie będe tu zaglądał a on się roześmiał i powiedział że te wszystkie samochody są robione jak AGD na 5 lat, po czym ja mu odpowiedziałem to cena powinna wynosić 50 % tego auta wtedy byłoby ok

Bump: JEdno co mnie zaciekawiło to muszę przyznać że tylne zawieszenie MK5 w porównaniu do mojej astry i peugeota które maja belkę skrętną jest zarąbiście rozbudowane ile tam jest dziwnych łącznikow uuuuuuuuuuuuu

Bump: A co to jest ten system procolision mk5 to ma bo gdzies słyszałem ale nie widze w specyfikacji itd

Bump: Coś mnie koleś oszwabił tu jest przykład ACS https://www.youtube.com/watch?v=Pr0NAhrxG-0

Bump: pre colision sorki miało być
Stary 28-02-2015, 17:22   #357
peter79

Imię: Piotr
Model: S-MAX TITANIUM
Silnik: 2.0 TDCI 163ps
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanawiam się czy jest sens zamawiać Active Citi Stop, niby tylko 900 PLN ale nikt nie wie jak i czy to w praktyce będzie się sprawdzało.
kruger wsiądź w demówkę i przetestuj, a jak nie zadziała to się dowiemy jakie są procedury kolizyjne na jeździe próbnej.
peter79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2015, 17:34   #358
kruger

No własnie, przypomniałeś mi. Podczas jazdy próbnej zaproponowałem handlowcowi wypróbowanie systemu jak dojeżdżaliśmy do świateł - nie zgodził się. W Passacie sprawdziłem za zgodą handlowca i zadziałało ale to był włączony aktywny tempomat.
Stary 28-02-2015, 17:41   #359
peter79

Imię: Piotr
Model: S-MAX TITANIUM
Silnik: 2.0 TDCI 163ps

no ja też chciałem to przetestować i jak powiedziałem o tym, to gościu się tak wydarł (nieeeee, lepiej nie), że sam się wystraszyłem i dałem po hamulcach
peter79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2015, 18:01   #360
Atlis

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm

a po co im mówiliście? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. trzeba było spróbować i już Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania