Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-02-2015, 18:09   #361
kocur
ford::average

Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jakby przyciemniane szyby nie dały rady Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tak na poważnie 400 nie majątek a te przyciemniane szyby sa ciekawe bo od zew ciemno a od wew już tak nie jest. Sluchajcie koles mi w salonie powiedział ze ten ACS działa tylko w momencie gdy pojazd przede mna też się porusza. W momencie gdy pojazd będzie stal na światłach a ja sie zagapię to dzwon

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
POwiem tak kto mi przy odsprzedaży za to zapłaci????? Nikt dlatego biorę to co niezbędne i tyle..

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Lubię czytać takie posty. To może i kilka tysięcy to nie jest majątek przy aucie za 100 tys - i można kupić np nawigacje albo dopłacić do felg albo coś jeszcze.

No ale potem kto za to zapłaci przy sprzedaży ... a rolety będzie można za 400 na alegro wystawić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

ACC jest dobre jak jest mały ruch - jak droga jest zatłoczona jak np praktycznie na okrągło A4 to można oszaleć - auto zwalnia i przyspiesza że się obiad wraca.

Ostatnio edytowane przez kocur ; 28-02-2015 o 18:12
kocur jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2015, 18:19   #362
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Testowałem B8 przy małym ruchu na A2 i było ok. Mam jednak wrażenie, że klocki i tarcze 2x szybciej do wymiany bo dość ostro auto przyhamowuje. W Passacie oferowanym na Polskę jest lipa, bo ACC działa tylko do 160 km/h a na zwykły tempomat przełączyć się nie da. Podobno jak są opady śniegu to zalepia radar i przestaje działać. Tak czytałem na forach Mazdy i Passata. Dziwne, że nie jest podgrzewany.
Przy dużym ruchu to faktycznie może być upierdliwe.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2015, 18:34   #363
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] a zagwarantujesz mi ze przyciemniane szyby wystarczą i mojemu małemu nie będzie świecić???? a co jak przyciemnienie nie zda egzaminu ??? przykleje sobie z marketu za 10 zł. Wszystkie auta jakie oglądałem B8, MK5, Skoda miały przyciemniane szyby + roletki. Gdyby kosztowały z 1000 napewno bym nie wziął.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2015, 18:42   #364
Atlis

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011

biner - rozumiem, że twój mały to synek a nie "twój mały" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja mam już drugie dziecko, które jeżdzi bez przyciemnionych szyb i roleti i jakoś ani pierwsze ani drugie nie narzekało. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przyciemnione szyby wystarczą, tak jak wystarczą też roletki. Obie rzeczy nie ma sensu zamawiać. Ale jak chcesz, to kto ci zabroni. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2015, 18:54   #365
biner

przyciemniane szyby są w pakiecie titanium a drugi pakiet jest z pasami dmuchanymi, a te pasy mają się nijak do fotelika,musialbym nowy fotelik na isofix kupować tak więc te szyby są z przymusu bardziej niż z chęci ich posiadania

Bump: a nie sorki ten drugi jest z klapa elektrycznie podnoszoną

Bump: Te pakiety są tak zrobione że nic nie pasuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 28-02-2015, 19:04   #366
kruger

Ta podnoszona klapa niby fajna ale spojlera nie można domówić dlatego, że juz za ciężko by miała. W takim razie ciekawe czy się otworzy jak śnieg na nią napada a zmiotka w bagażniku leży.
Przyciemniane szyby u mnie to mus, raz, że fajnie wygląda auto a dwa mniej się nagrzewa i dziecku mniej świeci.
Stary 28-02-2015, 19:53   #367
Atlis

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - Mondeo nie pierwsze do którego nie można zamówić spojler z elektrycznie podnoszoną klapą.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - kupujesz auto za 100 patyków a nie stać Cię na porządny fotelik dla dziecka? Szczerze to wolałbym by mu świeciło w twarz niż by miało fotelik bez Isofix...
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2015, 20:04   #368
peter79

Imię: Piotr
Model: S-MAX TITANIUM
Silnik: 2.0 TDCI 163ps

Dla mnie system keyfree i elektryczna klapa to jest podstawa, nie wyobrażam sobie zamówienia nowego auta bez tych opcji. Obecnie już chyba większość producentów to oferuje
peter79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2015, 20:32   #369
biner

Cytat:
Napisał Atlis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - Mondeo nie pierwsze do którego nie można zamówić spojler z elektrycznie podnoszoną klapą.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - kupujesz auto za 100 patyków a nie stać Cię na porządny fotelik dla dziecka? Szczerze to wolałbym by mu świeciło w twarz niż by miało fotelik bez Isofix...
No fotelik ma dobry ROMER MAXI KING tak więc nie wiem co jest lepszego

Bump: @kruger ty siedziałeś myslisz że przyciemniane szyby wystarczą ??i nie brać tych rolet
Stary 28-02-2015, 20:46   #370
kruger

Cytat:
Bump: @kruger ty siedziałeś myslisz że przyciemniane szyby wystarczą ??i nie brać tych rolet
Mam teraz przyciemniane bez rolet a w pasku miałem rolety bez przyciemnianych szyb. W drugim aucie też mamy rolety bez przyciemnienia. Jeśli chodzi o przenikanie światła do wnętrza to lepiej się sprawdzają rolety - testowane i zaopiniowane przez córkęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Przyciemnienie masz w pakiecie więc ja bym domówił rolety bo cena bardzo niska. Ja pewnie tak zrobię.
Odpowiedz

Zasady postowania