![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-10-2014
Model: Grand C-max Titanium
Silnik: 2 l tdci
Rocznik: 2012
|
Przy zakupie grand c-max dolozyli mi w salonie autoalarm logic lc4. jak pamietam mowa byla o czujnikach ultradzwiekowych i syrenie oki wszystko jest i dziala.ale ostatnio po zdemontowaniu schowka znalazlem jeszcze czujnik zbicia szyby,optycznie wyglada ze jest podpiety do kostki laczacej sie z logik lc4 ale czy dziala niemam pojecia,prubowalem pukac po szybah metalowymi przedmiotami ale nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A co mnie intresuje jeszcze czy ten czujnik niepowinien byc gdzies na wierzchu wyprowadzony????? i czy jeden taki czujnik ogarnol by szyby w calym grandzie????a moze ktos ma jeszcze pomysl jak ewentualnie samemu by to uaktywnic????
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Jeden czujnik wystarczy. Może być pod schowkiem - nie ma znaczenia. Testowałem kiedyś taki czujnik uderzając o siebie dwoma butelkami wewnątrz samochodu (przy zdezaktywowanych czujnikach ultradźwiękowych). Oczywiście bez rozbijania tych butelek...
|
|
|
|
#33 |
|
|
Dzieki .zaraz to przetestujeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::advanced
![]() Imię: marek
Model: focus
Silnik: 1,8tdci
Rocznik: 2005
|
to co masz na foto to buzerek alarmu jak chcesz cos zrobic przeprogramowac to on wydaje dzwięki
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
|
Czujnikow nieudalo mi sie zdeaktywowac mimo ze lecialem wedlug instrukcji obslugi, wiec wypiolem nadajnik i odbiornik z kostki na czas testu butelkowego niestety nic niedzadzialalo.Postanowilem jeszcze zdiac troche izolacji z kabli zeby upewnic sie czy jest na 100 % podlaczony,jest napewno.Za to po zdieciu paru centymetrow izolacji natrafilem na kupe wystajacych przwodow kture mnie zaniepokoily wydaje mi sie ze chyba bylo by lepiej jejakos na koncowkach poizolowac zanim zostaly spakowane w jedno. Noto teraz kolega dal mi do myslenia ,czy to buzer czy moze jednak czujnik zbicia szyby??? Ma ktos fotki czujnika zbicia szyby????
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
FCP member
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
Zeczywiscie wydaje jakies dzwieki,jak sie alarm uzbraja.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
ford::advanced
![]() Imię: marek
Model: focus
Silnik: 1,8tdci
Rocznik: 2005
|
a po co wam czujnik szyby zbije ktoś szybe to uruchomi sie alarm z ultradźwięków jak nie wierzysz to młotek w ręke i wal szybe a syrenka się odezwie!
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: Kuga mk2
Silnik: 2,0 TDCI 160 KM
Rocznik: 2013
|
Witam,
podłączę się pod temat. Zakupiłem Focus Mk2 (2008 rok) miesiąc temu. Po rozwiązaniu problemu nie działającej syreny - wymiana, alarm w sumie działa tak jak powinien. Jednak sprawdzając autko ElmConfigiem zauważyłem że nie mam aktywowanego alarmu (patrz załącznik). Czy alarm nie powinien być aktywowany? Zostawić tak jak jest czy zaptaszkować w Elm? Zamontowana syrena z własnym zasilaniem a tez nie zaptaszkowana ? |
|
|
|
|
|
#40 |
|
FCP member
|
Konfiguracja dostępna w ELMconfigu dotyczy alarmu FABRYCZNEGO a nie dokładanych wynalazków typu LC4...
|
|
![]() |
|
|
|