![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Focus C-MAX
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Witam na wstępie zaznaczę że szukałem podobnego problemu na forum ale nie znalazłem. Nie otwiera się zamek bagażnika ani z klameczki ani z kluczyka, gdzie może być problem? sprawdziłem przewody dochodzące do zamka zasilanie jest lecz zero reakcji na pilot i klamkę pomoże ktoś?
Ostatnio edytowane przez Przemo-dg ; 25-03-2015 o 21:15 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Przemek trudno się połapać. Bo jeśli wg zmienionego tematu otwiera się tylko z kluczyka, to padł mikrostyk w klameczce. Jeżeli nie reaguje na pilota i przycisk w klamce, to raczej uszkodzony zamek.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Właśnie tak podejrzewam ale jak ktoś by wspomógł opisem złącza jak ma tam przychodzić sygnał do otwarcia to bym dokładnie sprawdził
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Do otwarcia, na zasilanie silniczka, przychodzi kabel biały z zielonym paskiem. Sygnał może dotrzeć do silniczka, ale może być zmielony napęd mechanicznie (zębatki).
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Nie słychać pracy silniczka a przewody mam wszystkie czarne z numeracją od 1 do 4
Bump: Na którym przewodzie powinno pojawiać się napięcie po włączeniu przycisku na pilocie |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Właśnie rozebrałem cały zamek uszkodzony jest silniczek i okazało się jeszcze że uszkodzony mikrostyk w klamce jutro postaram się wszystko wymienić i zobaczymy czy pomogło
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
Mnie dzis tez dopadło, po raz 3 od nabycia auta. Powód zalewanie przez wodę czasem pomagało odpięcie i spięcie spowrotem bo też nie reagował na przycisk ani kluczyk.
Czy też w awaryjnej sytuacji dostajecie si e od bagażnika przed odkręcenie tego dolnego zamka ( zatrzasku ) . Ja dziś furii dostałem przy tej robocie aż w telefonie poszła mi szybka bo zamiast śrubokręta poleciał siną w dal telefon ... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Dziś poskładałem zamek niestety zamek okazał się do wymiany (pęknięty plastik od powrotu położenia dźwigni) mikrostyk po wymianie działa poprawnie. zamykam temat.
|
|
|
|