![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 | |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Subaru Forester
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
Cytat:
coraz wiecej osob w PL przychodzi do salonu z miernikiem lakieru Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. znam nawet sytuacje gdzie potencjalny klient porysowal lakier nowej skody w salonie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. swoim super miernikiem |
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Dlatego ja moje auta sprzedaje w DE. Klient przyjedzie oglada, jazda probna, papiery..
Pozniej male negocjacje i decyzja, bez komputerow i miernikow.... Sprzedajac prywatne auto nie cisne nikomu zlomu, zreszta handlarze i tak nie dzwonia bo cena jest za wysoka. |
|
|
|
|
#63 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-02-2013
Model: Mondeo
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
|
zgadza sie wiele osob jest przewrazliwionych bo jak widza wartosci rzedu 250-300um to przerazenie je ogarnia a tak naprawde malo kto z takich "fachowców" poprafi sobie wyobrazic jak cienka tj warstwa lakieru
dla takich znawców podam jeszcze dwie inne metody naprawy powaznych dzwonów- otoz na allegro jest mnostwo czesci wystawionych w kolor i nikt z takich fachowcow nie stwierdzi i nie udowodni czy przod byl wstawiany czy nie tym bardziej ze elementy przod jak blotniki zderzaki wzmocnienia i maska sa elementami wymiennymi przykrecanymi na sruby druga metoda polega poprzez zdarcie lakieru do golej blachy i pomalowanie takze wybaczcie ale wg mnie lepiej miec pomalowany np caly przod bo byl caly w odpryskach niz miec wstawiony przod w "kolor" |
|
|
|
|
#65 |
|
|
To jest tylko jakaś głupia nagonka, owszem są handlarze "byle zarobić" ale ludzie bez przesady, są też w Polsce sprzedawcy, którzy zajmują się tym bo lubią, starają się może wybić z kanonu "sprzedawcy samochodów" i chcą to robić dobrze i uczciwie. Zawsze powtarzam, jeżeli samochód ma coś naprawione to próbować dotrzeć do tego jaka była przyczyna i co najważniejsze, jak to wpłynie na dalszą eksploatacje takiego auta. Czy wam NIGDY nie zdarzyło się w coś wjechać, coś otrzeć i potem pomalować?? Media i gazetki za 3zł robią wam wodę z mózgu, nie pozwalając myśleć racjonalnie. Co z tego, że samochód jest naprawiony jak jego stan techniczny jest w porządku, to jest coś złego, że się maluje i naprawia samochody do sprzedaży, jak się zostawi wgnieciony błotnik to "Panie ale czemu tutaj tak jest, ja tego nie kupie, bo tutaj jest rysa" Zresztą proszę się udać do jakiegokolwiek autoryzowanego serwisu i zapytać jaka dla danego modelu jest norma lakierowa, ale na piśmie, NIKT powtarzam NIKT wam tego nie da, bo coś takiego nie istnieje, nowe Astry IV i Insignie wychodzą nowe z salonu z powłoką 180-210um. Porsche Panamera na dzień dobry ma 560um, bo jest malowana 6 warstwami lakieru. Dziękuję
|
|
|
|
|
#66 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
Bardziej chodzi o sytuację gdy sprzedający mówi, że był malowany tylko błotnik prawy przedni a tak to igła. Mierzysz takiego miernikiem a tu wychodzi, że jeszcze maską, dach i cały prawy bok. O to chodzi, jeśli mówimy o oszustwie. Dlaczego nie powiedział, że był malowany tu i tu? Nie wiedział? Byzydura :-).
Mój STejk tez był malowany, przedni zderzak był naprawiany po spotkaniu z psem. A ostatnio wymieniłem parę drzwi prawych na poliftowe w kolorze bo już je rdza zjadała. I pewnie też będę miał problem go sprzedać. Ale będę uczciwy i powiem wszystko co było robione. Tapnięte z Szajsunga MkIV
|
|
#68 |
|
|
zgadza sie, ja tez mowie co w aucie robilem, ale uwierz mi ze przez ta nagonke jak ludzie slysza ze jest malowany jeden blotnik to juz wyobrazaja sobie ze auto przodu nie mialo, a co dopiero sie dzieje jak jest malowany caly przod
mialem kiedys taka a4 2,7 TDI, idealne auto na dlugie trasy, jednak po 2 latach uzytkowania czarny lakier byl pelen odpryskow na przodzie( tak sie dzieje jak sie szybko jezdzi po niemieckich autostradach ), jak wystawilem na sprzedaz to kazdy co przyjechal to byl zawiedzony ze tyle odpryskow, zaprowadzilem auto do lakeirnik , zostal pomalowany caly przod i slupki dachu, no to sie zaczelo ze pewnie rozbity byl i przodu nie bylo i dlatego malowane ciezko dogodzic Polakowi |
|
|
|
|
#69 |
|
|
Robię dokładnie to samo, bo wychodzę z założenia, że jak się komuś nie podoba to itak nie kupi, taka moja głupia naiwność, ale nie chce być kojarzony z "handlarzem" w żadem sposób i tyle, a że jest ogólnie problem właśnie przez powody, które napisałem to trzeba się trochę namęczyć aby było dobrze.
|
|
|
|
|
#70 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo Kombi Titek X
Silnik: 2.5 turbo
Rocznik: 2007.12 PL
|
nie kazdy zdaje sobie sprawe ze 120 um odpowiada grubosci kartki do kserokopiarki
|
|
|
![]() |
|
|
|