Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|małopolska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-04-2015, 14:50   #1
noe1234
ford::beginner

Imię: Robert
Model: Mondeo MK4 / Sierra
Silnik: 2.0 TDCI / 2.0 DOHC
Rocznik: 2008 / 1992
Domyślnie Lakiernik Kraków

Witam czy ktoś z Szanownych Kolegów, może polecić jakiegoś lakiernika z Krakowa.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za informację.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

noe1234 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2015, 07:06   #2
kocur
ford::average

Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
Domyślnie Odp: Lakiernik Kraków

Auto-Lakiernia Antoni Bogdan Ireneusz Malina

Kraków Marycjusza 8

Nie mam pod ręką telefonu ale można znaleźć w necie albo na panoramie firm. Kilku znajomych już u nich było i wszystko ok.
kocur jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2015, 23:35   #3
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023

No to ja mam zupełnie odmienną opinię na ich dokładnie temat.

Dwóch cwaniaków jak jeden coś spieprzy, to na drugiego zgoni. Oddałem im samochód, bo akurat blisko było i akurat się trafiło, że mieli termin w czasie mojego urlopu.

Jak się okazało, jak tam pojechałem, to tego co termin obiecał nie było, a drugi powiedział, że może auto wziąć, ale i tak będzie stało, także żebym za dwa tygodnie przyjechał. Do tej pory nie wiem co mnie podkusiło żeby tam jeszcze raz jechać - niezły wkręt mają, jeden lepszy od drugiego.

O tym jak dobrali lakier, to nawet nie będę mówił. Robiłem kiedyś poprawki u gościa na Lubostroniu - lakier dobrany i położony idealnie, żadnych odcięć nie było widać. Pech chciał, że wtedy miał jakąś operację i trafiłem na tych miód - Malina patafianów.

Szczyt szczytów, to to co mi zrobili z folią zabezpieczającą przed kamieniami na progu z tyłu - zamalowali ją, bo jak to miszcz stwierdził w ASO 200PLN kosztuje jedna, to nie chciał zrywać, żeby mi kosztów nie robić (Allegro docięta pod model auta 20-30PLN).

Odboje na klapie bagażnika zostawili popryskane lakierem, czyścili dopiero po zwróceniu uwagi.

Nie zabezpieczyli śrub blendy (chociaż wstępnie pier... farmazony o tym jak się to ciężko odkręca blendę i jak to skorodowane nie są, to mu odkręciłem, żeby nie jęczał. Jakbym pojechał z nieodkręconą, to by mi pewnie ze 100 doliczył za "problemy z jej odkręceniem").

Skasowali mnie ponad 200 więcej niż to miało rzekomo kosztować w momencie kiedy koleś oglądał i wyceniał i to po negocjacjach. Oddawałem samochód w którym nic nie waliło w środku, czego nie można było powiedzieć przy odbiorze i nie był to tylko zapach lakieru i rozpuszczalnika.

Samochód oddawali mi w cieniu, bo tam nie było widać różnic w fakturze i odcieniu lakieru.

Także w gadce jak najbardziej, na pierwszy rzut oka też niby wszystko w porządku, ale po swoich doświadczeniach największego wroga bym tam nie posłał.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2015, 10:36   #4
kocur

Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024

Też ciekawa opinia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wygląda że z lakiernikami jak z mechanikami, nigdy nie ma 100% pewności.
O tym zakładzie koło Mistrzejowickiej to już słyszałem kilka dobrych opinii - ale jak widać nie wszystko złoto co się świeci i trzeba zawsze uważać.
kocur jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-04-2015, 20:01   #5
sebolek2

Imię: Sebastian
Model: Focus MK3 HB
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
Rocznik: 12.2011

Stanisław Fremel, zakład ma w Swoszowicach. Już nie jedno auto u niego robiłem. Jak chcesz namiar, to pisz.
sebolek2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2015, 20:43   #6
faraell
ford::amateur

Model: ford focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005

Ja polecam zakład Janusza Wadowskiego w podkrakowskich Zielonkach - solidna firma, korzystałem ja i moi znajomi również. Wszyscy zawsze zadowoleni.
faraell jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-04-2015, 21:11   #7
c-matix
ford::professional

Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik

Cytat:
Napisał sebolek2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stanisław Fremel, zakład ma w Swoszowicach.
A orientujesz sie jakie koszty od elementu...
c-matix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2015, 13:35   #8
sebolek2

Imię: Sebastian
Model: Focus MK3 HB
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
Rocznik: 12.2011

Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A orientujesz sie jakie koszty od elementu...
To musisz się dogadać, od 400 do 250 zł w zależności od ilości pracy. To nie jest lakiernik szmatławiec garażowy, dlatego tanio mieć nie będzie raczej.
sebolek2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania