![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysiek
Model: Ford Focus MK1 sedan
Silnik: 2.0 Zetec
Rocznik: 2002
|
Jako nowy na forum, witam Wszystkich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam do Was pytanie - przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi - ostatnio kupiłem focusa - 2002r., 2.0, sedan, wers. ghia. Próbuje ogarnąć temat domykania szyb - moduł komfortu zainstalowany w aucie to GEM / 1S7T-15K600-FB. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wszystkie szyby są w elektryce - zamykanie/otwieranie okien działa (na pojedyńcze przyciśnięcie też). Niestety auto kupiłem z jednym zwykłym kluczykiem. I tak - czy i jak można sprawdzić czy moduł obsługuje domykanie szyb przy przekręceniu kluczyka w drzwiach? Czy wogóle jest taka opcja? Próbowałem też zaprogramować od nowa szyby ale komp nie reaguje na sposoby podane w instrukcji :/ Będę wdzięczny za wszelkie info Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
domykanie raczej tylko z pilota, ale 100% nie wiem jak jest w polifcie bo moduł jest jak z mondeo mk3 juz, a tam z kluczyka obsługuje. Jak masz zaprogramowane zamykanie 1 przycisnieciem to domykac tez powinien
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotrek
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2008
|
Hej
może spróbuj przytrzymać kluczyk w pozycji zamykania. chodzi mi o analogię do przytrzymaj przycisku zamykania na pilocie. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Powinien domykać z kluczyka, a jeśli chodzi jak to zrobić zapraszam do instrukcji auta.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dzięki za odpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety nie działa - przytrzymanie w zamku - nic z tego. W instrukcji też nie widzę żeby było wyjaśnienie jak to zaprogramować z "gołego" kluczyka (albo tego nie widzę) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dodatkowo przy zamykaniu drzwi z kluczyka brak potwierdzenie kierunkowskazami - nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Odłączyłem aku ale dalej bez zmian. Przy procedurze programowania szyb nie słychać kliknięcia w przednich drzwiach - natomiast szyby jadą z automatu do końca przy głębszym wciśnięciu przycisku. Odłączenie modułu też nic nie dało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Auto nie ma alarmu - jest tylko immo i centralny zamek. Ostatnio edytowane przez carpio ; 13-04-2015 o 12:53 Powód: dodanie tekstu |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-08-2014
Model: FF MKII
Silnik: 1,6
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Racja, jest pod tym hasłem - tylko jak mam ogarnąć naciskanie przycisków skoro nie mam co naciskać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kluczyk u mnie wygląda tak: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może wystarczy dokupić pilota z kluczykiem, dociąć, przełożyć pastylkę od immo? pojęcia nie mam ... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Programowanie tyczy się funkcji otwierania/zamykania zamków z pilota a nie okien.
Wszystkie szyby masz zaprogramowane że otwierają Ci się i zamykają jedynym naciśnięciem?, bo tylko wtedy działa domykanie jak któraś nie będzie zaprogramowania nie będzie działać. Ewentualnie jednak Twój GEM tego nie obsługuje, ale wątpię bo chyba wszystkie mają domykanie. A może to też być jakoś powiązane z zamkami z podwójnym ryglowaniem, masz zwykle czy z podwójnym zamknięciem? Ewentualnie funkcja była dostępna gdzieś od listopada 2002, bo taki też jest podział na schematach elektrycznych auta. Niestety nie miałem za dużo do czynienia z GEMami i dlatego wszystko w trybie przypuszczającym. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Wszystkie 4 szyby zamykają/otwierają się jednym naciśnięcie,
Zamki są zwykłe - nie ma podwójnego ryglowania. Auto jest starsze niż XI.2002 więc może ma to znaczenie. Pozostaje chyba zakup czegoś takiego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] plus moduł domykania szyb i powinno być po problemie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Choć nie idź w te chińskie barachło, bo szybko pożałujesz. Poczytaj forum, kup odpowiedni kluczyk i będziesz miał sterowanie pilotem fabryczne a i zapewne pojawi się globalne otwieranie, zamykanie.
Pozdrawiam |
|
|
|