![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#951 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 31-03-2009
Model: Mondeo Titanium
Silnik: 2.2 TDCi 200PS
Rocznik: 2012
|
Cytat:
a co z tłumaczeniem jest tylko po rosyjsku ?
|
|
|
|
#952 | |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Wysłane z mojego XT1033
|
|
|
|
|
#953 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus MK4 2021
Silnik: 1.5Ecoboost 150PS A8
Rocznik: 2021
|
Panowie mam teraz w CCC ustawioną opcję "Always dipped light except in pos P".
Po przekręceniu kluczyka zapalają się światła mijania (przód i tył). Czy ktoś może wyjaśnić opcje: - Dayrunning light in pos 0 and POS, - Standard dipped light, - Dayrunning light? Czy któraś z tych opcji spowoduje, że będą świeciły tylko przednie światła mijania (bez tylnych)? Kolejna opcja to : Witch dimmed dipped headlight i without dimmed dipped headlight. Czyli chodzi o to ,że można ustawić aby przednie światła świeciły z mniejszą mocą? |
|
|
|
|
|
#954 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-07-2010
Model: S-Max
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2008
|
w którejś z tych dwóch wersji:
- Dayrunning light in pos 0 and POS - Dayrunning light paliły mi się tylko z przodu i deska rozdzielcza nie była podświetlona. Co do dimmed dipped to też próbowałem, ale jakoś nie widziałem różnicy. Fakt, miałem włożone Night Breakery które same z siebie bardzo mocno świecą. Na pewno nie uzyskasz takiego efektu jak w autach grupy VW. |
|
|
|
|
|
#955 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Dzis sie odwazylem po raz pierwszy zapisac CCC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pare wnioskow i uwag (mam Ford Power). 0. Nie wiem czemu, ale moj viaken laczy sie tylko w trybie auto, i to na 2Mbps. W trybie recznym nawet z ta predkoscia sie nie laczy. Testowalem tylko FTDI 1. Odczyt i zapis konfigu z/do BCM jest mozliwy przy wylaczonym zaplonie 2. Odczyt i zapis konfigu z/do IPC NIE JEST mozliwy przy wylaczonym zaplonie. Ale info o module mozna zczytac bez wlaczania zaplonu 3. Tak raczej dla testu jesli sie zapisalo, wylaczylem Shift Indicator (5ta zakladka). Ale zielona strzalka nadal sie pojawia. Mozliwe ze tu chodzi o czerwona strzalke. Pytanie czy aby wylaczyc zielona strzalke, trzeba wylaczyc Eco Scouta? 4. Na piatek zakladce jest opcja Homesafe lighting. Co ona oznacza? Pytam bo w moim CCC jest niby wylaczona, ale to co na forum nazywamy Follow Home mi dziala. 5. na zakladce 3, w prawej kolumnie mozna wybrac wielkosc opony ale w lewej kolumnie jest obwod kola (Tyre circumference). Zastanawia mnie po co jesli to mozna wyliczyc danych opony. No chyba zeby korygowac ew zuzycie. Faktycznie mierzyc obwod? 6. Po calej operacji, ElmConfig nie pokazuje mi bledow DTS (a moze nie umiem?). Musze uzyc FORscana. 7. Engine malfunction zostaje mimo usuniecia bledow DTS az do wylaczenia zaplonu BTW z ta predkoscia odczyt/zapis trwa momentalnie. Moze 10s?
Focus 1.6 2000 | Focus MK2 1.8tdci 2007 | Mondeo MK4 Kombi FL 2.0tdci 2010 | Mondeo MK5 Kombi FL 2.0 EcoBlue Vignale 2020 Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 17-04-2015 o 20:48 |
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#957 |
|
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Panowie dziala wam link do programu? Bo u mnie lipa, nie moge sciagnac ....
|
|
|
|
|
|
#958 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
|
Cytat:
dodaję do dropboxa zaraz dostaniesz tu linka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Moja zabawa z nawigacjami Moje mody we własnym aucie - C+/Tempomat/ACC/BLISS/CTA/CHIP/SYNC2>SYNC3 LOGA stacji Radiowych w SYNC3 bez wymiany ACMa Ostatnio edytowane przez leszcz ; 01-05-2015 o 11:43 |
|
|
|
|
|
|
#959 |
|
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Thank you. Kurde laczylem sie wersja 0.2.10 i udalo sie zczytac konfiguracje ale wywalalo blad jak chcialem zapisac cos z AT
Zobacze czy ten nowy zafungla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. CCD sobie zapisalemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Jak sie pozbyc tego bledu? Potrzeba innych sterownikow? Ostatnio edytowane przez slawek-kali ; 01-05-2015 o 12:29 |
|
|
|
|
|
#960 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB