![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Od zawsze podpisuje się pod zasadą, że nie kupuje się auta:
a) z najsłabszym dostępnym silnikiem b) z najuboższym wyposażeniem c) z pierwszych miesięcy produkcji. I nie mogę mieć takich zasad? Po co mam się męczyć za smrodzącym tirem pod górkę w aucie ważącym ~1250 kg i "napędzanym" przez mocarza 80 KM/115 Nm. W lżejszej fabii miałem przyzwoity 1.4 (75 KM/126 Nm), a tempomat i tak nie był w stanie utrzymać prędkości autostradowej pod wzniesienie (2 osoby na pokładzie), ale takiego fokusa nawet nie chcę sobie wyobrażać, bo zapewne jedzie się gorzej niż ojca corsą D 1.2 86/115 (poza miasto się nie nadaje, bo jest to pojazd niebezpieczny jeśli tylko nie wleczemy się tylko i wyłącznie prawym pasem). Zatem, niech autor tematu nawet nie spogląda na opcję 1.4, bo szkoda nerwów do takiej ślamazary. Taka moc to najwyżej do auta segmentu B (fiesta, fabia, polo, ibiza, 207/8, C3 itp.). Ostatnio edytowane przez weuek ; 19-04-2015 o 11:28 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| focus mk2 , kupno , porady |
|
|