![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2511 | |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2512 | |||||||
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czym pisał tedi_k. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
|
#2513 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Dziękuję Radku, bardzo ładne podsumowanie.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK4 2.0 TDCI Ghia
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2009
|
Cytat:
1) nie mozna sparować z telefonem - radio nie wyswietla zmiennego kodu. 2) po wcisnieciu voice na manetce, na radiu wyswietla sie voice, ale w glosnikach cisza ( czy mimo, ze moduł nie jest kompatybilny, tak ma byc ?) |
|
|
|
|
|
|
#2515 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Coś nie tak testujesz. Każde "owalne" Sony umie wyświetlać zmienne kody parowania. Brak dźwięku może być spowodowany np. brakiem "pajączka" (złączki krosującej tor fonii).
|
|
|
|
#2516 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Nie pamiętam już dokładnie czy wymieniałem radio aby wspierało USB czy zmienne kody parowania, ale wydaje mi się, że to drugie. Miałem wersję softu 03-05 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#2517 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Wymieniałeś by wspierało USB. Zmienne kody ma każde owalne Sony.
|
|
|
|
#2518 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK4 2.0 TDCI Ghia
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2009
|
Cytat:
2) probuje sie do niego przyłączyć, woła o pin, 0000 - jest nieprawidłowy, radio w tym czasie nic nie wyświetla, i z połączenia nici. mam zamontowaną manetkę, po wcisnieciu voice na radiu wyswiwtla sie voice, ale nic nie słychać - ani bibba ani głosu. całość montowałem przez wiązke - leniucha od komorowskiego, wiec zakładam ze wszytstko powinno tam byc juz ok bez zadnych pajączków. brakuje mi jeszcze mikrofonu... na dodatek cos chyba zle wcisnąłem wtyczki od panelu klimatyzacji, bo nic nie wyswietla, a wiatraki dają na full...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam nadzieje ze nic nie spierdzieliłem zakładam, ze moduł jest za nowy w stosunku softu w radiu. dodatkowo jest wpięty USB music box, ale sytuacja jest taka sama po jego wypięciu, wiec on na bank nie przeszkadza. |
|
|
|
|
|
|
#2519 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Z tego co pamiętam to był ktoś w tym wątku kto miał problem ze zmiennymi kodami przy starym radiu Sony, wiec nie wiem czy jest tak jak pisze tedi_k ze każde radio Sony działa ze zmiennymi. Przy leniuchu nie trzeba pajaczka, u mnie działała bez żadnych dodatkowych pajaczkow. Nie masz od kogo pożyczyć modułu z 7?
|
|
|
|
#2520 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
powiem więcej, raz zrobiłem taki eksperyment: owalne radio sony ze starym softem, moduł BT zaczynający się na 8. Ten moduł był najpierw włożony do mojego smaxa, który ma Sony z nowym softem aby sparować telefon (moduł zapamiętuje sparowane telefony, więc można sparować się w jednym aucie i przełożyć do drugiego). Potem moduł został podłączony w aucie z sony'm ze starym softem - sparowanie działało, ale sam moduł już nie bardzo: co chwila były zawiechy, moduł znikał z Conversa, nie czytał listy kontaktów i nie udało się wybrać lub odebrać połączenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|