Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-06-2015, 12:10   #2601
adek2360
ford::amateur

Imię: Adrian
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Dzięki, mam 04-05-02, wiec chyba czeka mnie update. A podobno te moduły mają jakiś język, chodzi tu o jezyk do VC? I jaki ewentualnie jak jest inaczej ja mam? Wiem ze to przedostatnia litera kodu.

Do aso z updatem nawet nie startuje, mayak w wawie podobno robi?

adek2360 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-06-2015, 12:16   #2602
bruneros
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo MK4 2.0 TDCI Ghia
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał adek2360 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki, mam 04-05-02, wiec chyba czeka mnie update. A podobno te moduły mają jakiś język, chodzi tu o jezyk do VC? I jaki ewentualnie jak jest inaczej ja mam? Wiem ze to przedostatnia litera kodu.

Do aso z updatem nawet nie startuje, mayak w wawie podobno robi?
04-05-02 - nie działają zmienne kody parowania. A apdetju chyba nie da sie zrobić, ruscy cos kombinowali ale chyba nic z tego nie wyszło. Szukaj modułu z 7 na poczatku.
bruneros jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-06-2015, 12:38   #2603
adek2360

Imię: Adrian
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCi

Szukajac jak sprawdzic swojego softa, znalazłem jak uaktualnic, chyba. O ile dobrze rozumiem angielski.[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
adek2360 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-06-2015, 13:23   #2604
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Rozumiesz dobrze. Jest tylko jeden problem - instrukcja jest tej klasy jak poniższa:
1) Kup kupon lotto
2) ciesz się wygraną....

Czyli pomija jedną drobną kwestię - jeszcze nie widziałem sytuacji, aby IDS wykrył aktualizację do Sony z FF2, MND4...
Czyli mówi się, że się da, ale pozytywnego przykładu z życia nikt nie widział (jak Yeti...).
Stary 23-06-2015, 20:24   #2605
malisz182
ford::average

Imię: Igor
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1,6TDCI

Panowie (i Panie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), męczę się z modułem 8M5T-19C112-EL. Kupiłem go pod kątem NX które właśnie przyszło. Na FX jak i na NX mam z nim problem i nie wiem czy w ogóle to jest sprawne.

Sprawę już poruszałem ale zbiorę wszystko do kupy.

W obecnej chwili mam instalację fabryczną która składa się z:
Ford FX, VC 8M5T-19G488-AG.

Po zmianie na 19C112 nie da się włączyć żadnego wejścia które idzie przez Moduł VC.
AUX po chwili przełącza się na RADIO, podobnie USB, chociaż widać pliki jak na poniższym filmie.
Przy próbie sparowania z telefonem wyświetla mi PIN który wpisuję w telefon i dalej nic się nie dzieje.

Pomocy

Aktualizacja modułu się nie udaje. Niby jest "Updating", ale trwa to 40-50 minut i nic się nie dzieje. Muszę wyłączyć radio. Soft potem pokazuje w ELMConfigu taki jaki był.
Soft NX'a jest najnowszy.

Ostatnio edytowane przez malisz182 ; 23-06-2015 o 20:41
malisz182 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-06-2015, 18:07   #2606
sagittarius82

Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Próbowałeś resetować moduł poprzez wyjęcie bezpiecznika? No i czy w konfiguracji auta zmieniłeś ustawienie na odpowiednie dla BT/VC z USB?
Stary 24-06-2015, 19:27   #2607
malisz182

Imię: Igor
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1,6TDCI

Cytat:
Napisał sagittarius82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Próbowałeś resetować moduł poprzez wyjęcie bezpiecznika? No i czy w konfiguracji auta zmieniłeś ustawienie na odpowiednie dla BT/VC z USB?
Zmieniałem na różne konfiguracje i lipa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wql to moduł nie odzywa się nawet po wciśnięciu guzika Voice. Moduł resetowałem niejednokrotnie z ELM'a oraz przy okazji jego wymontowywania (co chyba jest równoznaczne z wyjęciem bezpiecznika) ?
malisz182 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-06-2015, 19:30   #2608
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał malisz182 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moduł resetowałem niejednokrotnie z ELM'a oraz przy okazji jego wymontowywania (co chyba jest równoznaczne z wyjęciem bezpiecznika) ?
Nie jest tak dokładnie jak piszesz,podam przykład .Dostałem do stestowania moduł BT/VC.Odłączyłem swój podłączyłem testowy i radio kręciło nosem ,większość funkcji nie działał.Dopiero odłączenie bezpiecznika(wspólny dla radia i modułu) załatwiło sprawę.Moduł działał jak należy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-06-2015, 19:54   #2609
sagittarius82

Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019

Ja bym jednak wyciągnął bezpiecznik. Niewiele roboty, a może pomóc. U mnie to rozwiązało problem niewykrywania USB, który nie wiedzieć dlaczego się pojawił po ok. miesiącu używania.

Ostatnio edytowane przez sagittarius82 ; 25-06-2015 o 22:49
sagittarius82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-06-2015, 20:30   #2610
Nobrak

Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007

Witam, dzisiaj zakończyłem z powodzeniem instalowanie zestawu. Niestety u mnie wiązki nie było (skorzystałem z Komorowskich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i wszystko pięknie zabanglało.

Mam pewne drobne spostrzeżenie. Szukałem odpowiedzi na to pytanie, ale przy tak obszernym wątku... nie dotarłem do odpowiedzi.
Nie interesowało mnie VC. I zastanawiałem się, czy muszę wymieniać manetkę. Niestety, tam gdzie pytałem, odpowiedź brzmiała musi być.
U mnie instalacja przebiegała tak, że za manetka poszła na sam koniec, kiedy już wszystko działało.
Więc jeśli kogoś to z jakiejś przyczyny nie interesuje voice controle, a interesuje go tylko zestaw głośnomówiący to takiej potrzeby nie ma. Do telefonu nie jest niezbędna. Jaż już manetkę kupiłem, więc jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nobrak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania