![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: adam
Model: focus mk2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2009
|
Mam na oku takiego forda i zastanawiam się jaki to rodzaj klimy
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Mam jeszcze pytanie jak sprawdzić czy ma ESP bo sprzedający mówi, że nie wie co to? Czy silnik 90 koni w 1.6 będzie jechał i jest żwawy czy to zwyczajny muł w kombiaczu? Na co zwrócić uwagę? Ma przejechane 250kkm więc nie mało. Czy mocno rdzewieją te modele? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
Klima z tego co widac jezeli jest to jest manualna, wlacza sie ja jednym z tych 2 guziczkow nad pokretlami. Co do mocy tego auta to nie wypowiem sie bo nie jezdzilem, jezdzilem takim 109 km to dawal rade.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Focus 2 FL Trend
Silnik: 1.6 TDCi 109 ps (mod 131 ps)
Rocznik: 09.2009
|
Każdy focus 2 po lifcie ma w standarcie ESP, nawet w wersji TREND, czyli tej podstawowej. Co do przebiegu, spory, ale za to realny. Dostać diesla z małym przebiegiem dziś to ciężka sprawa.
Co do zakupu najlepiej kupić od kogoś kogo się zna (wiem nic, nowego nie napisałęm) A jak kupować to z kimś kto rzeczowym okiem sprawdzi podłogę zawieszenie plus podłączy pod komputer czy pojedzie na stacje diagnostyczną. Ja sam mam hatchbacka 109 koni, moc wystarczająca jak dla mnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zbiera się. Polecam [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Można nieco więcej sprawdzić pod warunkiem, że Vin jest dostępny. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Zastanawiam się czy ktoś nie tuningował pokręteł, bo chyba nie fabryczne Dla ułatwienia => tak wygląda klima automatyczna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tak wygląda klima ręczna = na pokrętłach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 07-07-2015 o 00:03 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
W takiej wersji ESP nie sprawdzisz na miejscu, bo to auto nie ma komputerka pokładowego. Ale VIN to ujawni.
|
|
|
|