![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Marek
Model: FFIIFL
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2009
|
![]()
Witam, bawiąc się dziś radiem postanowiłem sprawdzić czy działa aux u mnie w foce. Kupiłem kabelek Aux/USB podpiąłem pendrive pod usb w kabelku wsadzam w gniazdo w schowku i zonk. Klikam AUX/CD na radiu pisze LINE IN i nic się nie dzieje.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Utwory na pendrive wrzuciłem bez żadnych katalogów. Tylko same utwory. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-06-2012
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCI DPF (115 KM)
Rocznik: 2012
|
![]()
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aż wklepałem w google, żeby zobaczyć ten kabelek na własne oczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Kup kabelek mini jack <-> mini jack. Jeden koniec wsadź w komórkę/player mp3 a drugi w wejście aux w foce i powinno banglać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Kupiłem coś takiego :
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A chciałbym usb bo jest to dla mnie estetyczniejsze od 3.5/3.5mm. Tymbardziej że chce zrobić otworek w konsoli obok grzania szyb i mieć bezpośredni wtyk pod USB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-06-2012
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCI DPF (115 KM)
Rocznik: 2012
|
![]()
Kolego, ja rozumiem, że nie każdy urodził się Wielkim Elektronikiem, ale Ty aktualnie próbujesz podłączyć cyfrowe urządzenie do analogowego złacza aux in w radiu z 2001 roku i estetyka naprawdę nie ma tu znaczenia. To trochę tak jakby za pomocą magicznej przelotki połączyć mikrofalówkę z telewizorem i dziwić się, że TV nie wyświetla obrazu z obiadem.
Możliwości masz dwie: 1. Opisana przeze mnie powyżej 2. Zmiana radia na posiadające złącze USB Ostatnio edytowane przez mtl ; 15-07-2015 o 16:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: MONDEO MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180KM by tedi_k
Rocznik: 2016
|
![]()
Wejście AUX musi mieć podane zasilanie z urządzenia, które chcesz podpiąć - inaczej nie będzie działać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
No to kicha.
Do zamknięcia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Bzdura - AUX nie potrzebuje żadnego zasilania - AUX to czysty sygnał analogowy (stereofoniczny)... Zasilanie idzie w USB - np. w celu zasilenia pendriva czy czytnika MP3...
![]() |
![]() |
#8 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]() Cytat:
Ale to nie zmienia faktu, że redukcja AUX <-> USB, nie będzie działać (w tym przypadku) Tak jak napisał przedmówca: należy kupić kabel który na obu końcach ma złącze minijack i jeden koniec wpiąć w AUX, a drugi w złacze słuchawkowe telefonu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 16-07-2015 o 10:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- to dość oczywiste, że AUX łączy się kabelkiem miniJack-miniJack i nie obsługuje ono żadnych dziwnych wynalazków. Komentowałem tylko wpis kolegi
o "potrzebie zasilania dla AUX".
![]() |
#10 |
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: MONDEO MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180KM by tedi_k
Rocznik: 2016
|
![]()
oczywiście, że AUX to czysty sygnał analogowy, nie zmienia to jednak faktu, że do wejścia AUX podpniesz (żeby grało) tylko urządzenie, które ma "zasilanie" czyli pewnego rodzaju wzmacniacz, dlatego pendrive, który jest pasywny (czyt. nie ma zasilania, zasilanie daje mu USB) nie będzie dział po AUX nawet gdyby miał wyjście słuchawkowe, a do AUX tylko odtwarzacz MP3, tefon, itp.
Ostatnio edytowane przez SLIP ; 16-07-2015 o 10:26 |
![]() |
![]() |