Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-07-2015, 09:12   #2641
forzajuve_adam
ford::amateur

Model: focus
Silnik: 2.5
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Takiej pewności nie mam , ale po upgradzie do wersji AV na pewno tak
Tutaj bardziej pytałem pod kątem sprzętowym, czy nie ma może jakichś różnic w modułach AL vs np AV (poza rodzajem wtyczki USB). Wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał radek70 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jeszcze trzeba sprawdzić ELMConfigiem, czy moduł wie że jest w Focusie. Przy Sony to ma znaczenie.
W takim układzie czeka mnie wycieczka do Mayaka.

Dziękuję bardzo za pomoc!

forzajuve_adam jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2015, 09:17   #2642
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

U siebie mam BT 8M5T-19C112-AN, po aktualizacji AV. BT audio było i jest (ale nie używam, bo bez sensu grzebać w telefonie gdy jest pendrive w USB).

A o co chodzi koledze z iPodem? To ma bluetooth w ogóle? Czy to pomylona nazwa z iPhonem?
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2015, 10:24   #2643
forzajuve_adam

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U siebie mam BT 8M5T-19C112-AN, po aktualizacji AV. BT audio było i jest
No właśnie, od wersji AM na 100% wszędzie BT Audio jest. Z tym moim AL już nie jest to takie pewne, dlatego staram się jakoś zgłębić temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A o co chodzi koledze z iPodem? To ma bluetooth w ogóle? Czy to pomylona nazwa z iPhonem?
Nie, to nie pomyłka. Ja osobiście z tego nie korzystałem, ta opcja mi tylko raz mignęła, kiedy jeszcze nie zaktulizowałem modułu. Z tego co wiem, to umożliwia to podpięcie iPoda pod złącze USB. Czyli streamujesz muzykę z iPoda nie przez AUX, ale właśnie przez USB, ale musisz mieć odpowiedni kabel. Nie wiem czym to się różni i jakie są zalety streamowania przez USB w stosunku do AUX (pewnie kwestie jakości), ale tak jak mówię - tylko pobieżnie o tym czytałem, sam nigdy nie próbowałem.
Stary 15-07-2015, 10:32   #2644
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy

No ale po co "streamować z iPoda", kiedy pendive'y są tak tanie? I jest świetna nawigacja po zawartości z poziomu radia? No po co?
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2015, 11:23   #2645
adis1987
ford::beginner

Imię: Adrian
Model: Focus
Silnik: 2.0 benzyna/LPG
Rocznik: 2009

Cześć, wracając jeszcze do mojego modułu BT/VC/USB stary moduł który miałem poleżał trochę w chacie i coś mnie tknęło, żeby jeszcze raz iść go podłączyć i ku mojemu zdziwieniu przy przekręcaniu kluczyka usłyszałem, że coś się w tym module załączyło, a na radiu pojawił się napis UNCONFIGURED MODE, czy to oznacza, że jak elmconfigiem ustawię ten moduł to prawdopodobnie zacznie działać? Jakie opcje muszę ustawić?
adis1987 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2015, 11:38   #2646
forzajuve_adam

Cytat:
No ale po co "streamować z iPoda", kiedy pendive'y są tak tanie? I jest świetna nawigacja po zawartości z poziomu radia? No po co?
Ja nie mam zamiaru tego robić, napisałem to tylko jako objaw zmiany po procesie aktualizacji (gdzie nie mam pewności, czy się poprawnie zakończył). Mi nie zależy ani na streamowaniu z iPoda ani z USB, bo nie posiadam muzyki na mp3. Od długiego czasu używam spotify na wszystkich możliwych urządzeniach i oczywiście działa to poprawnie po kablu AUX, ale jest to niewygodne. Dlatego tak mi zależy na BT Audio, reszta jest dla mnie tylko dodatkiem, którego i tak albo nie będę używał, albo będę to robił sporadycznie.
Stary 17-07-2015, 11:36   #2647
forzajuve_adam

Przepraszam, za post pod postem, ale mam jeszcze jeden mały problem.

Jak wygląda u Was sprawa z VoiceControl i dostępem do kontaktów na telefonie? Z jakiej komendy korzystacie, żeby wybrać numer zapisany w pamięci telefonu?

U mnie na komendę DIAL NAME i podanie nazwy dostaję informację, że DIRECTORY IS EMPTY. Z pomocą wujka google sprawdziłem kilka tematów i raz ludzie piszą, że żeby korzystać z VC i głosowo wybierać kontakty trzeba je najpierw ręcznie zapisać w pamięci modułu BT, inni natomiast, że da się wybrać jakoś numer zapisany w telefonie. Np post stąd o tym mówi: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale człowiek nie jest zbyt konkretny. Nie mogę znaleźć nic więcej na ten temat.

Jak to wygląda u Was? Da się korzystać z książki telefonu jakąś komendą VC, czy rzeczywiście trzeba sobie parę numerów "nagrać" do pamięci BT?
Stary 17-07-2015, 11:51   #2648
bruneros
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo MK4 2.0 TDCI Ghia
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał forzajuve_adam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przepraszam, za post pod postem, ale mam jeszcze jeden mały problem.

Jak wygląda u Was sprawa z VoiceControl i dostępem do kontaktów na telefonie? Z jakiej komendy korzystacie, żeby wybrać numer zapisany w pamięci telefonu?
to działa tak ze najpierw musisz stworzyc "etykiety" wybierania kontaktów i tylko takie mozne wybierac glosowo. polecenie store name, przesluchanie co jest zapisanie play directory....

działa to bardzo dobrze i bardzo fajnie.
bruneros jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2015, 12:05   #2649
pgrob
ford::professional

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008

Można również korzystać z komendy "Mobile name" i kontaktów zapisanych w telefonie, bez nagrywania etykiet. Nie wiem czy działa to ze wszystkimi modułami. Ja mam moduł z końcówką -212 i ta metoda działa.
pgrob jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2015, 12:36   #2650
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD

Telefon ... zadzwoń do ... <nazwa kontaktu>
ewentualnie jak telefonów jest przypisane więcej do numeru to dodatkowo
... na telefonie komórkowym
albo
... w pracy

no i sakramentalne "tak" żeby potierdzić.

Żadnego dodawania etykiet. Moduł -212, Sony. Z nawigacjami nie wiem jak to działa, pewnie gorzej.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania