Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-07-2015, 00:37   #711
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wersja soft Convers+

Cytat:
Napisał Szakall1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po kontakcie ze Speedo otrzymałem informację że do mk4 z 2007 nie ma szans na wgranie nowszego softu. ( przynajmniej tak zrozumiałem )
pytałeś 28 czerwca o oprogramowanie z cyfrowym wyświetlaniem prędkości i tamtego dnia odpowiedziałem zgodnie z prawdą w danej chwili, że nie ma takiej możliwości, chyba że bezpośrednio u Rosjanina

od kilku dni pojawiła się taka możliwość (teoretycznie, bo na razie nie działa)

Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2015, 08:22   #712
BaBooN
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał Speedo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no w tej sytuacji to dojazd 100km w jedną stronę + opłata = cena z ASO więc dużego pola manewru nie ma, chyba żeby trafić kogoś na miejscu albo przejazdem między DSW a ZCH czy gdzie tam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No tak w Szczecinie mieszkam a na dolnyśląsk też jeżdżę więc jakieś pole manewru jest.

Cytat:
Napisał Szakall1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po kontakcie ze Speedo otrzymałem informację że do mk4 z 2007 nie ma szans na wgranie nowszego softu. ( przynajmniej tak zrozumiałem )
ale ja pisałem do Forda i mi napisali że mogą to zrobić za 140 zł że jest taka możliwość. Wkleiłem wiadomość od nich.

P.S a ile trwa taka aktualizacja?

Ostatnio edytowane przez BaBooN ; 19-07-2015 o 08:27
BaBooN jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2015, 08:36   #713
Speedo
Junior Moderator

Cytat:
Napisał BaBooN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
P.S a ile trwa taka aktualizacja?
zejdzie z pół godzinki
Stary 19-07-2015, 16:37   #714
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał BaBooN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
....ja pisałem do Forda i mi napisali że mogą to zrobić za 140 zł że jest taka możliwość....
Chętnie bym zobaczył ASO dokonujące update conversa z wersji 08xx do 1007Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie do zrobienia dla koleżeństwa z ASO... Oferować można, a potem są te hasła "do tego samochodu Ford nie przewidział takiej aktualizacji" itp. itd.
Chcesz - to próbuj. Moim zdaniem strata czasu.
Wstąp po drodze do @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w Sulechowie albo umów się któregoś roboczego wieczora (po godz. 18 ) ze mną w Zielonej Górze.
Stary 19-07-2015, 17:21   #715
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Speedo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pytałeś 28 czerwca o oprogramowanie z cyfrowym wyświetlaniem prędkości i tamtego dnia odpowiedziałem zgodnie z prawdą w danej chwili, że nie ma takiej możliwości, chyba że bezpośrednio u Rosjanina

od kilku dni pojawiła się taka możliwość (teoretycznie, bo na razie nie działa)
Piszesz o moim przypadku ? Gdy wgrywałem wersje FULL do swoich zegarków i robiły się restarty ?
Jeśli tak to pojawiła się pojawił się HOT FIX na okoliczność tego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Ja zrobiłem błąd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. -- wgrałem na wersję 1507 ten soft Full który jest oparty na 1412 .
Po tej operacji zaczęła się u mnie choinka . Więc próbowałem wgrać extended flash z tej wersji ale niestety lipa . Program się wysypywał. Teraz jest już to poprawione ale sprawdzę to w czwartek bo będę miał luźniejszy czas. (teraz wróciłem do wersji 1507 za pomocą Update Wizzarda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Stary 19-07-2015, 21:15   #716
Speedo
Junior Moderator

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli tak to pojawiła się pojawił się HOT FIX na okoliczność tego
cliner na forum ucds sygnalizował, że HOT FIX gdaje
Stary 19-07-2015, 21:23   #717
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Jedyne co fajne u Rosjan to to ,że jesli ktos ma wgraną wersję przedliftową z błędem to może za darmoszkę wgrać sobie wersję 1122 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2015, 21:31   #718
Speedo
Junior Moderator

taa a próbowałeś to zrobić i udało się?
Stary 19-07-2015, 21:32   #719
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Zwariowałeś,trzeba poczekać jeszcze trochę,aż doprowadza całość do ładu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2015, 22:32   #720
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zwariowałeś,trzeba poczekać jeszcze trochę,aż doprowadza całość do ładu
to co się wali ?
[bump]
a jakieś problemy z obliczaniem zużycia ... i jakieś bugi i dotyczy przedliftów i międzyliftów.
O problemach z wersją polift nie czytałem

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 19-07-2015 o 22:39
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania