![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-09-2013
Model: C-MAX
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam. Posiadam C-maxa z 2007 a w nim zainstalowany bluetooth. Problem w tym że jak wciskam Phone, zieloną lub czerwoną słuchawkę to wyskakuje na wyświetlaczy napis MUTE. Po podpięciu samochodu do komputera pokasuje błąd VOICE ( brak zasilania ) i teraz pytanie, czy moduł bluetooth posiada jakiś bezpiecznik na kablach ? Czy może być spalony, jeśli by był spalony to mogę kupić jakikolwiek sprawny na allegro ( np ten : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ) i zamontować ? Poniżej zamieszczam zdjęcie mojego modułu.
ZDJĘCIE : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
Twój moduł jest RX-1C,ten co chcesz zakupić jest RX-2C,wydaje mi się ,że powinieneś szukać taki jaki masz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
![]()
Może sobie też szukać dokładnie wersji CD, ale po co.
Ten, który pokazałeś powinien jak najbardziej banglać w Twoim aucie. Powiedz jeszcze jakie masz radio. Jak już zdechł, to można poszukać czegoś lepszego niż MONO, które potrafi tylko dzwonić, ale do tego trzeba mieć radyjko, które to pociągnie. Co do zasilania, to bezpiecznik F112 - ten co radio zasila też moduł. On Ci kiedyś działał i przestał czy to jakiś nowy nabytek i od początku nie działał. Możesz też sprawdzić, jak już wyjąłeś moduł i wiesz gdzie jest wtyczka czy masz napięcie na pinach 17-18 (+) i 33-34 (-).
![]() |
#4 | |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]() Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 01-08-2015 o 20:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
Wydaje mi się,że jest to związane z radiem,te stare moduły RX-1C były stosowane miedzy innymi ze starszymi modelami radii np. Denso.
Przy zastosowaniu nowszego radia(o ile sie da) dałoby radę uruchomic nowszy moduł RX-2C Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
![]()
W C-Maxie z 2004 roku miałem radio z Kugi z 2011 roku, moduł BT z Fiesty Mk3 z 2010 roku, panel climatronica z C-Maxa z 2009 roku i zegary z Kugi z 2010 roku.
Poza panelem climatronica, który wymagał zabawy ze sterowaniem, bo sobie Ford wymyślił owrócenie logiki sterowania wszystko banglało bez problemu. ECat nie jest wyrocznią. Jeśli w ECat dana część widnieje jako zamiennik, to powinna działać bez żadnego problemu, jednakże, to, że takiej informacji nie ma wcale nie znaczy, że nie będzie poprawnie działać.
![]() |
#8 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
Radio miałeś "sparowane" z modułem, radio i moduł miałeś kompatybilne.Kolega jeśli zakupi moduł ten co podał z allegro nie będzie miał (jeśli nie zmienił/zmieni radia) kompatybilnych modułu i radia.
Jeszcze jedna uwaga,Kuga i C-max to ta sama platforma i dużo gratów jest zamienne i pasuje.Mondeo mk4/smax i galaxy mk3 jest to już zupełnie inna platforma i większość gratów z tej drugiej platformy Kuga/C-max nie pasuje po prostu.Żeby było smieszniej to akurat moduł VC/BT z Fiesty z 2010 roku pasuje i do mondeo mk4 i C-maxa i to mówi ECAT właśnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ostatnio edytowane przez mm32 ; 02-08-2015 o 21:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-09-2013
Model: C-MAX
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam. Sorry ze długo nie odpisywałem ale byłem na wakacjach. Radio mam takie jak na tym foto : http://img1.sprzedajemy.pl/540x405_f...es-1207586.jpg
Samochód kupiłem i moduł już nie działał w nim. Postaram się dziś*lub jutro wykręcić moduł i sprawdzić napięcie na pinach. Czyli mam szukać*modułu o oznaczeniu RX-1C i muszę to później jakoś parować ? Ostatnio edytowane przez leszekcce ; 07-08-2015 o 09:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
Skoro jest jak piszesz, to spróbuj takiego myku. Odłącz akumulator na parę minut. Kod do radia oczywiście posiadasz, tak zakładam? Podłącz aku ponownie i sprawdź, czy jest poprawa. Moduł BT/VC -zdarza się jego "zawieszka".
|
![]() |
![]() |