Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-08-2015, 18:46   #531
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Wrażenia, opinie, uwagi użytkowników

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli jak mnie wyprzedzał to miał dziurę po prawej stronie......
Nie wiem gdzie jest teleskop ..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A wiecie, przypomniało mi się, że jak odebrałem auto z serwisu i pojechałem na Mazury to zauważyłem po przyjeździe, że mam niedomknięte z prawej strony. I zaczep po prawej stronie jest jakby mniej zakrzywiony. Trzeba zwracać na to uwagę przy zamykaniu.
Leszcz czerwonego mijałeś? (chociaż nie przypominam sobie, żeby cokolwiek mnie wyprzedzałoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-08-2015, 18:56   #532
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015

Po prawej stojąc przed silnikiem, czyli w lusterku po lewej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-08-2015, 19:00   #533
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Leszcz czerwonego mijałeś?
Ta w kombiaku ...
Ja byłem srebrnym Mk4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no i nie ja wyprzedzałem a zostałem "łyknięty" i goniłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tyle że jak podjechałem to maska była już OK i odpuściłem rozmowę z " kierownikem "

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 07-08-2015 o 19:03
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-08-2015, 19:38   #534
kruger

Cytat:
Napisał Pulse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po prawej stojąc przed silnikiem, czyli w lusterku po lewej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To ja miałem niedomknięte z prawej patrząc od środka, stojąc przed silnikiem po lewejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Leszcz, ja mam HB więc to nie ja byłem.
Stary 07-08-2015, 19:57   #535
Pulse

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost

Czyli dokładnie tam gdzie nie ma teleskopu. Zauważyłem, że czasami opuszczenie maski nie pomaga aby zatrzaski zaskoczyły po obu stronach. Po lewej trzeba docisnąć.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-08-2015, 20:07   #536
kruger

Cytat:
Napisał Pulse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli dokładnie tam gdzie nie ma teleskopu. Zauważyłem, że czasami opuszczenie maski nie pomaga aby zatrzaski zaskoczyły po obu stronach. Po lewej trzeba docisnąć.
Do poprawki w ASO podjedź. Mi poprawili, jest teraz ok.
Stary 07-08-2015, 20:14   #537
pedroso

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost

to jak pootwieraliście już tak sobie to pozamykajcie dobrze, gdyby nie zainteresowanie znajomych to po 25.000 ja maskę otworzyłbym dopiero może trzy razy. Zbiornik spryskiwaczy jest na tyle duży a może i nie sezon na płyny ale po co wogóle tam zaglądać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-08-2015, 08:24   #538
biner

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

JA sprawdzałem tylko na poczatku ile oleju mi nalali, później płyn do spryskiwaczy a trzeci raz czy jakieś gryzonie nie wpierdzielają jak w VW co użyli smarowidła z tłuszczu i wszystko lazło do silnika i podjadało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-08-2015, 09:50   #539
biner

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

Pytanie do kolegów posiadających 2,0eb zauważyłem u siebie ze po przyjeździe z dluzszej trasy wyłączam samochód i słyszę taki terkot jakby wentylator jakiś chodzil dźwięk pochodzi z okolic tylnego zawieszenia . Najgorsze ze dźwięk nie pojawia się za każdym razem ale zazwyczaj jak jest wysoka temp na zew. EFekt ten zauważyłem od nowości ale trwa to 4-5s i ciężko mi to namierzyć.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-08-2015, 13:49   #540
ziem
FCP member

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Domyślnie

Cytat:

U mnie to samo - powyżej 160 maska zaczyna falować i w sumie tylko po tym można poznać ze jest niedomknięta...

Zreszta nie wiem czy wynika to z niedomknięcia czy poprostu samo sie otwiera, jakiś spada z zaczepu.

Przy lekkim dociśnięciu czuć ze jest tam jakiś luz, zgłoszę przy okazji wizyty w serwisie, moze coś poprawia...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ziem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania