![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 | |
|
Zablokowany
Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
|
Cytat:
Silnik nabije ciśnienie to kasuje luzy hahahahaha Tak z ciekawości zapytam 1.5 EB ma rozrząd na łancuchu czy pasku? |
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::average
![]() Imię: Aleksander
Model: MK3 FL
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2015
|
Hehe no tłoki dzwonią jak szalone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1.5 ma pasek pracujący w oleju. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zablokowany
Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
|
Napewno coś dzwoni w silniku czy jakieś osłony itp itd??
Dla świętego spokoju postawiłbym auto do znanego mechanika aby auto odstało noc i przy odpaleniu sprawdził cisnienie oleju. Jakie jest. Silniki dohc kiedyś w fordach miały taką przypadłość że wykręca się zaworek na pompie oleju i przy odpalaniu jest niskie cisnienie. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 EcoBoost
|
Ciężko wyczuć jak dla mnie to coś z kolektorami, tak mi też coś wspomniano w serwisie, ale koledze wcześniej powiedziano że to jakiś zawór w turbinie. Na anglo-języcznym forum piszą że to "actuator bar that connects to the wastegate", nie wiem co to jest i jak to przetłumaczyć (doczytałem że to chyba właśnie jakiś zawór w turbinie). A najświeższe doniesienia mówią że to pompa paliwa, ponoć po jej odpięciu brzęczenie ustępuje - to mnie trochę zdziwiło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez azitoshi ; 17-08-2015 o 15:00 |
|
|
|
|
|
#55 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-01-2011
Model: Focus Titanium Candy Red :)
Silnik: 1,5 EcoBoost
|
przed sklepem zaparkował nowy Fokus. Poczekałem jak kierowca zrobi zakupy i ruszy. Była to benzyna ale nie wiem jaki silnik. Zabrzęczało jak śrubki w puszcze. Ciekawe czy to to ?
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
|
Dokładnie ten dźwięk, to już wiesz jaki ma silnik 1.5EB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w 1.0/1.6 to nie występuje. I co ładnie brzmiało ?
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-07-2015
Model: Focus Mk4.5
Silnik: -
Rocznik: -
|
Ja mam 1.0 EB w Fiescie i też coś dziwnie głośno brzęczy przez chwilę po uruchomieniu, po chwili ustaje. W ogóle to moim zdaniem tam co chwilę jakiś osprzęt brzęczy i średnio to pasuje do benzyny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez mskgs ; 18-08-2015 o 13:37 |
|
|
|
|
|
#58 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
skrzyknijcie się, oddajcie te auta producentowi jak to zrobicie na masową skalę to się utopi we własnym g***nie.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
|
mskgs - jak ustaje to problemu praktycznie nie ma, u mnie podczas jazdy jest to cały czas jak tylko silnik schodzi z obrotów nowe auto pięknie wygląda a jak Cię mija to masz wrażenie że się rozsypuje.
Fulara - moim celem jest właśnie zebrać jak najwięcej osób, którym to przeszkadza i zacząć coś działać w fordzie. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Focus
Silnik: 1,5 ecoboost
|
Hej azitoshi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam ten sam problem lub raczej ten sam odglos. Mozemy sie gdzies umowic w KRK i to porownac. Osobiscie sadze ze to jest jakis problem z zaworem upustowym od turbiny i z silnikiem nie ma to nic wspolnego. U mnie to wystepuje od nowosci i jest caly czas takie samo ani sie nie poprawia ani nie pogarsza.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|