Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-08-2015, 13:27   #2681
Mike301
ford::amateur

Model: mk5
Silnik: 2.2
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Za niedługo jadę do szwagra i chcę mu zaktualizować navi blaupunkta w mondeo mk4 2009r.
269 str tematu to troszkę za dużo jak na kilka dni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
podpowie ktoś coś o mapach?
jedyne co znalazłem to jakiś Dropbox_SP2015.iso ale nie wiem nawet co to jest.

Mike301 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-08-2015, 21:31   #2682
PawelPoznan
ford::beginner

Model: Ford S-Max VIGNALE
Silnik: 2.0 / 190
Rocznik: 2018

Witam. Tyle co przesiadłem się z Galaxy 2006 na Smaxa 2011. Mam w nim nawigację fabryczną z kamerą cofania, mapka oczywiście na SD. Convers+ po polsku, nawigacja po niemiecku, jest na forum nowe oprogramowanie, myślę spolszczę sobie :-) i zonk. Nagrałem SP na kartę sd, wyciągam oryginalną, wkładam moją z nowym softem, soft się zainstalował. Na koniec pytanie o pin. Tu jednak dodatkowa informacja, jako że autko kupiłem bez kodu, zanim zacząłem zmianę softu rano odwiedziłem ASO na wymianę oleju i filtrów przy okazji poprosiłem o "wyłuskanie" kodu pin. Zapłaciłem, kod dostałem, Pan był miły wpisał pin żebym nie zapomniał na fakturze w uwagach, no to do domciu i spolszczamy navi. Niestety po wpisaniu kodu pin (na 100% tego jaki mi podano w ASO) pisze że pin wadliwy. Oczywiście po którymś razie wpisywania navi informuje że zablokowana na 1h. Spoko, poczekam wpiszę ponownie, może będzie ok. niestety znowu to samo. Odłączyłem aku, może to pomoże nic z tego, wkładam oryginalną kartę myśląc że to przywróci ustawienia , soft, ale niestety cały czas chce pin, ppin który okazuje się pomimo uzyskania go dziś w ASO chyba jednak nieprawidłowy. Nie ma chyba innego sposobu jak ponowna wizyta w ASO żeby sprawdzili co z tym PINem i chyba poproszę o aktualizację softu u nich chyba że macie jakieś rady? może ktoś w Poznaniu się na tym zna i może mi pomóc? Pozdrawiam PawelPoznan
PawelPoznan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-08-2015, 21:34   #2683
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Mike301 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Za niedługo jadę do szwagra i chcę mu zaktualizować navi blaupunkta
ale nawigacja na karty SD cz płyty DVD?
Stary 22-08-2015, 21:35   #2684
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał PawelPoznan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
może ktoś w Poznaniu się na tym zna i może mi pomóc?
Firmę z Poznania co się takimi przypadkami zajmuje znajdziesz na znanym portalu aukcyjnym.
ASO rozłoży ręce,bo wystarczy ,że poprzedni właściciel sobie radio wymienił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Bump:
Cytat:
Napisał Mike301 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chcę mu zaktualizować navi blaupunkta w mondeo mk4 2009r.
To może sugerować ,że DVD
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-08-2015, 21:39   #2685
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał PawelPoznan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chyba poproszę o aktualizację softu u nich chyba że macie jakieś rady?
skoro wgrałeś najnowszy soft to po co ?
Może jednak zły PIN dostałeś ? na podstawie czego PIN Ci wyszukali ? wyjęli radio .. seriale pospisywali ?
Stary 22-08-2015, 21:43   #2686
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
na podstawie czego PIN Ci wyszukali ?
Pewnie jak zawsze po VIN.
Stary 22-08-2015, 21:49   #2687
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pewnie jak zawsze po VIN.
a widzisz ostatnio mojemu koledze nic po VIN nie chcieli tylko numery kazali dostarczyć
tak zrobił i przy nich radio poszło na wierzch . Dostał na podstawie nr seryjnych
Stary 22-08-2015, 21:52   #2688
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Bo pewnie kolega miał NX na DVD.
Stary 22-08-2015, 21:57   #2689
PawelPoznan
ford::beginner

Model: Ford S-Max VIGNALE
Silnik: 2.0 / 190
Rocznik: 2018

Nie wiem jak dotarli do pin, autko wjechało na halę napraw ja dostałem kawę i całkiem dobry sernik a na koniec rachunek :-) razem z pin. :-) (ASO Poznań Suchy Las ul. Obornicka) Na navi nie zauważam żeby demontowali ją choć ciężko stwierdzić autko mieli w hali pewnie z godzinę co roboli poza wymianą oleju i filtrów nie wiem. Przy okazji mam jeszcze pytanie czy takie mapy pasują do mojej navi, jakoś dziwnie tanie , a ta co działała zanim nie "schrzaniłem sprawy" pokrycie miała mizerne bo to mapa z 2011 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w tel. mam TomToma z 2014 i jest każda wioska z ulicami... więc już by mnie satysfakcjonowała taka mapa w autku, ale czy to warto w ogóle kupować z tej konkretnej aukcji? tom tom fajny jest ale tu jakoś dziwnie tanio. Ja zawsze sprawdzam na navi czy jest moje ulubione miejsce które odwiedzam co rok Italy, Semonzo, Via Cassale... jak to jest w navi to i reszta ok :-) niestety w oryginalnej mapie jaka działała mi do dziś w smaxie takiego adresu nie było co najwyżej Bassano Del Grappa. Pozdrawiam PawelPoznan

Ostatnio edytowane przez PawelPoznan ; 22-08-2015 o 21:59
PawelPoznan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-08-2015, 22:03   #2690
Mike301
ford::amateur

Model: mk5
Silnik: 2.2
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale nawigacja na karty SD cz płyty DVD?
dvd
Mike301 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio

Zasady postowania