![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#81 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2015
|
Seboludek czekam ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#83 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Focus MK3FL
Silnik: 1.5EB
|
Dobra, jest ciemno ale filmik nagrałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Proszę bardzo. Podkręcany pod różne wartości obrotowe najczęściej do około 2200obr.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Co do rozmowy w ASO jeśli tylko będę miał podstawy do rozmowy z serwisem to zapewne to zrobię i już wiem, że sprzedawcy nic nie wiedzą, tylko pakiety potrafią wymieniać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#84 | |
|
ford::average
![]() Imię: Janusz
Model: Mondeo FL Kombi
Silnik: 1.5 165 KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Co do pracy silnika kugi to chyba faktycznie w tym motorze "nasz" problem nie występuje ... |
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Kuga ma moc 180KM i może z tym softem problemu nie ma, a tylko z wersją 150? Ktoś ma Focusa 1,5/180?
A sprzedawcy są dla ludzi mało zorientowanych, wiadomo, że forumowicze mają lepszą wiedzę, niż oni. |
|
|
|
|
|
#86 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
ostatnio mnie na autostradzie wyprzedzał jakiś Mk3
totalna masakra, coś mu tak trzaskało w silniku że przy zamkniętej szybie słyszałem jak mnie wyprzedzał. widziałem wasze filmiki i nie brzmiało to jak z tego tematu, natomiast brzmiało jak u mojego kumpla co miał astrę I 1.6 z przebiegiem 600 tys gdzie panewki chciały już odlecieć w kosmos |
|
|
|
|
|
#87 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Focus
Silnik: 1,5 ecoboost
|
Może tak być że: Focus 1,5/150 brzęczy.... Mondek 1.5/160 jak pisał azitoshi brzęczy przy odpalaniu później już nie..... a Kuga czy Focus choćby nawet 1.5/180 Nic nie brzęczy bo silnik inaczej rozwija moc.... nie wiem to już totalne gdybanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przez co że silnik ma inną wartość mocy/momentu to z inną prędkością spaliny trafiają na turbine/lub ona więcej powietrza zasysa przez zmienione oprogramowanie i już nie powstaje jakiś rezonans powodujący to brzęczenie na tym zaworze... ??
Combit pytanie: TY mówisz że wymienili turbo i osprzęt to w Foce 1.5/150 ?? Seboludek: Fakt Ty nie masz tego brzęczenia |
|
|
|
|
|
#88 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Focus MK3FL
Silnik: 1.5EB
|
Soft powodowałby takie brzęczenie? Nie chce mi się wierzyć. Jak by tak było, to by wszystkich zgłaszających problem zapraszali do salonu, po ciuchu wgrali soft na 180KM i po sprawie, a nie jak u kolegi wymieniali turbo i inne podzespoły. Gdzie tutaj logika. Jak u mnie będzie taki problem to podjadę w odpowiednie miejsce wgram soft na 180KM do swojego auta i zobaczymy czy się poprawi, ja w to nie wierzę.
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Focus
Silnik: 1,5 ecoboost
|
A co było powodem wymiany turbo i osprzętu u kolegi combit ?? to przez to brzęczenie wymieniali ?
Bump: Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Ale soft nie odpowiada tylko za moc i moment (moment jest identyczny dla obu wersji), ale też za ustawienia współpracującego osprzętu. Możliwe, że ktoś skopał soft na 150 i ten "słynny" wastegate inaczej działa niż z softem na 180.
W ASO nigdy nie wgrają softu na 180 za darmo, nawet w celu eliminacji takiej usterki. Poza tym trzeba o tym wiedzieć, a Ford uważa, że problemu nie ma... |
|
|
|
![]() |
|
|
|